Sunday, December 4, 2011

Ronde van der Flott [Kompiscrossen][RR]

Sista Kompiscrossen för säsongen? Skulle tyvärr tro att det verkligen är så nu. Patrik Eklund och Christian Tillmann tyckte att Pojkcrossen 2.0 inte skulle vara säsongens sista tävling och satte därför ihop en bana i Flottsbro, Huddinge. Och vilken jäkla bana sen. Det blev teknisk, lerigt, kurvigt, sandigt, blött och sjukt jobbigt.

Jag började ana lite oråd redan på vägen till Flottsbro. Benen var lite sega och pulsen gick upp lite väl snabbt. Men vad gjorde väl egentligen det. Men tanke på det motståndet som utlovades på Happy så var det bottenplaceringarna som jag skulle slåss om ändå. Dom vanliga kometerna var på plats, CRT anslöt och blåbären (bortsett från mig) lyste med sin frånvaro.

Banan hade allt och lite till!
Redan under banvisningen insåg jag att det skulle bli larvigt tungt. Det fanns förvisso ett kort parti på asfalt och en liten bit på skogsstig där det gick att återhämta sig något. Men utöver det var det grymt många igångdrag, sandpartier på strand och sugande gräs. Dessutom en väldigt sugande grusbacke i början av varvet där jag fick stora problem. Varje varv avslutades nämligen med en sandfälla som man sprang igenom. Eftersom skorna var leriga så kläggade givetvis både pedal och sula ihop av det. Detta innebar att jag inför varje varvning kämpade med att få fast skorna i pedalerna. För det mesta lyckades det inte och jag kom in i grusbacken utan att sitta fast och med dålig fart. Ingen bra kombination som dessutom ledde till att jag vid ett par tillfällen var tvungen att springa uppför backen. På de flesta varven fick jag fast foten först efter typ halva varvet.

Sandfållan innan varvningen
Jag kör med Crank Brothers Candypedal eftersom jag föredrar att ha en liten plattform under sulan. Idag var det dock förmodligen den plattformen som gjorde att det inte rensade ordentligt. Ett par rena Eggbeaters hade nog varit att föredra.

Nåväl själva tävlingen gick väl ungefär som väntat. Pulsen gick raskt upp på runt 90% av max och höll sig sedan där. Eliten drog ifrån och jag och ett mindre gäng kämpade om de bakre platserna. Höll initialt 4 pers bakom mig, men tappade någon placering pga. teknikmissar. Micke Flockhart vann inte helt oväntat. Lite matt över att han precis lyckades dubbelvarva mig på upploppsrakan dock. Räckte det inte med förnedring ändå? Lyckades placera några bakom mig till slut. Nästa år kommer jag vara starkare.

Tack Patrik Skogling och Kokodrill för bilder.

Lera på skorna...
...och lera och skägg i ansiktet.

2 comments:

Tille said...

Kul! Hittade detta först nu. Verkar som om du hade roligt :-) Det kommer med säkerhet komma en repris i någon form även i år.

Middleman said...

Blodsmak och mjölksyra är också något slags kul. Banan var grym, på många olika sätt :) I'll be back!