Sunday, December 11, 2011

Festive 500 – Ride to Redemption

Rapha are challenging riders across the globe to go the distance and escape the clutches of holiday indulgence by riding 500 kilometres between the 23rd and 31st of December.
Tja, 50 mil på 9 dagar, dvs. ca 56km om dagen i snitt borde väl inte vara några större problem? Bortsett från att det kanske då är över julen, och att det med stor sannolikhet är snö, is och annat tjafs i vägen. Men vad tusen, man kan ju vinna Rapha-priser, och klarar man det får man ett tygmärke från Rapha. Om det inte är en ordentligt vit jul i Sandviken (och därmed längdskideträning som gäller) så blir det en "Festive 500"-satsning. Svärföräldrarna (och resten av min familj) tycker ju ändå att jag är galen, så det är väl bara att bygga vidare på den imagen.

*

Dagens tänkta distanspass utomhus blev ett längre trainerpass inomhus. Vädret var runt 0:an och isfläckar förekom. Focus Disc:en med dubbdäck är kvar på jobbet sen i torsdags och eftersom det ska vara +grader hela nästa vecka ville jag inte slänga på dubbdäck på AX1:an ännu. En kombination av dålig planering och lathet gjorde alltså att det blev 110 minuter inomhus istället för 180 minuter inomhus idag.

Lyckades för övrigt att faktiskt hålla mig ifrån träningen under tiden på Sätra Brunn. En förkylning fällde avgörandet.

No comments: