Sunday, September 25, 2011

Då var det dags att angripa löparna också...

Det är uppenbarligen inte bara cyklisterna som ska få smäll på fingrarna för sitt exhibitionistiska, osmakliga och slösaktiga leverne. Nu träder även Erik Hörstadius, denna Aftonbladet-klippa fram och beskriver förfallet inom löparkretsar. Ve dig som köper en pulsklocka, neonfärgade skor eller funktionskläder i matchande färger... du förstör löpningens själ och är bara ett offer för konsumtionsvågen och modet.

Jag greppar det verkligen inte. Ännu en skäggig journalist som förfasas över någonting som i grund och botten borde vara bra? Att en "modevåg" får människor att börja träna, oavsett om det är löpning, cykling eller annat kan väl inte vara något annat än positivt? Så vad är problemet?

För övrigt tror jag att den "boomen" som nu sker på motionsfronten huvudsakligen handlar om oss 70-talister. Dvs. den sista generationen där datorer, tv-spel, sociala medier och annat inte var mainstream och inte en naturlig del i varje hem. De flesta av oss kommer med lycka ihåg barndomens lekar som huvudsakligen skedde utomhus, oavsett väder. Efter att ha varit duktiga i många år; (gjort lumpen), pluggat, jobbat, skaffat barn och köpt hus, (70-talisterna tillhör definitivt inte den självförverkligande generationen) så återupptäcker vi nu lyckan över att vara utomhus och röra på och ta kontrollen över våra kroppar. Likt i våra barndoms dagar.

Och om det sker med eller utan pulsklocka tycker jag faktiskt är totalt oväsentligt.

Edit: Johan Esk (som för övrigt saknar skägg) på DN hakar på i spåret. Fast vad han vill säga med sin krönika greppar jag inte riktigt... Är det bra eller dåligt?

1 comment:

Petter said...

Jag håller med dig, hur kan det vara negativt att folk motionerar ?