Tuesday, April 17, 2012

Slut på Mallorca för den här gången

Så var det dags att packa ihop cykeln och åka hem för den här gången. För att summera det hela: 1093 km, 14600 klättrade meter och 39 timmar och 41 minuter i rulltid fördelade på 9 pass. Många baguetter med skinka och ost, kaffe med mjölk och cola blev det också. Och buffémat i mängder. Nu tillbaka till vardagen och ett lite mer måttligt matintag och träningsdos.

I går på sista cykeldagen hängde det regn i luften. Vi gav oss därför ut lite senare på ett snabbt och platt pass med mål att inte hamna allt för långt bort från hotellet om regnet skulle börja vräka ner. Det gick alldeles utmärkt, men tyvärr avslutades det hela lite trist då Petter (vår urstarke guide) och en annan killa ramlada i backen efter att ha kört in i en bildörr som öppnades. Fysiskt sett gick det bra (låg fart) men Petters hyrcykel knäckte dock ramen på ett ställe. Eftersom det handlade om dyr hyrcykel, försäkring m.m. så var det bara att tillkalla polis och vänta. När polisen står och pratar med Petter och bilföraren kommer det dessutom en till grupp med tyska cyklister som tittar alldeles för mycket på oss. Så pass mycket att en av dem kör in i en parkerad bil och stupar i backen. Total kaos. På den närbelägna lokala serveringen satt byns lokala gubbar och skakade på huvudet. Till slut kom vi dock hem till hotellet.

Jag avslutade passet med 5km löpning (lättare idag än i går). Åt sedan middag och packade ihop cykeln. Gjorde ett tappert försök att sova bra, men det funkade inget vidare eftersom ryggen nu verkligen är i upprorstillstånd. Hotellets sängar är stenhårda och riktigt elaka mot min stackars ländrygg. Den tyska skolresan som vällde in på hotellet mellan kl 3 och 5 gjorde inte det hela bättre.

En timmes löpning i morse, dusch, frukost och slutpackning avverkades. Tack för den här gången Mallorca. Nästa år tror jag på Italien.

No comments: