Tuesday, April 10, 2012

Mer Mallorca (dag 4)

Man kommer ganska snabbt in i lunken: upp vid 8, ät en massa frukost, klä om för cykling, cykla, fika (baguette, cola och kaffe), cykla, duscha, längta efter mat, ät massa mat på buffen, kopp kaffe i baren, kolla twitter och fejan, sova vid 22.00. Och så ska man väl klämma in lite egobloggning och Funbeat-registrering där någonstans också.

Hotellet är sig likt från förra året bortsett från att matsalen och stora baren har bytt plats, ytterst förvirrande. Internet fungerar lika uselt som vanligt. Alla (längst strandpromenaden) tror att vi är tyskar. Buffematen fungerar bra. Omelettmannen vid frukosten (samma kock som förra året) är grymt effektiv.

En sak till har förändrats; alla afrikaner som förra året sålde solglasögon fokuserar i år istället på klockor.

Idag velade jag lite angående val av tur. Platt och lugnt, platt, lugnt och cykelbutiksbesök, eller något berg och lite mer hetsigt. Borde självklart ha satsat på ett lugnare alternativ eftersom benen är lite sega… men nu blev det inte så. Jag fortsatte köra med Petter och ConGas. Runt 1000 höjdmeter och ca 12 mil utlovades.

Yr.no lovade sol och fint väder hela dagen. Så blev det inte. Redan på morgonen var det mulet och kallt och efter någon timmes cykling började det regna. När det börjar regna så blir vägarna på Mallorca riktigt hala. Vi hann med en stigning mot Orient (Coll de Honoer) och en nedförskörning efter det. En nedförskörning som vid fint väder hade varit riktigt bra. Men nu blev det bara kallt, blött och hålla igen. Väl nere var hela gänget riktigt nedkylda och vi beslöt oss för att ta närmsta vägen hem. En hemväg som blev ganska hetsig för att hålla temperaturen uppe. Roligast var som vanligt fartsträckan från Sa Cabaneta. Låg bra till som f-n för spurtvinst på slutet, hade ett hjul att hålla i 60 knyck men trampade ur 50-11-utväxlingen precis innan avslutningen och kunde inte gå om.

Så här lycklig kan man se ut när man är blöt, skitig och kall.
81km, 3:06, 959 höjdmeter och snitt på 207W kändes alldeles lagom idag. I morgon väntar stora bergsturen med Piggen, Sa Calobra och allt det där som man ska göra på Mallorca.

No comments: