Wednesday, August 3, 2011

Tack för det Stockholms stad...

Följande lilla mästerverk väntade på mig när jag i morse gav mig iväg hemifrån mot Gullmarsplan (dvs. den vägen som jag cyklar dagligen till jobbet):


Fanns det någon varningsskylt eller något annat som berättar att det ligger ett lager av grovt och kantigt grus i nedförsbacken? Självklar inte. Förmodligen någon entreprenör som fått i uppdrag att åtgärda den nedsjunkna delen av cykelvägen, lagt ut fyllnadsgrus och sedan åkt på semester.

Kommer man nedifrån är det väl inte mer problem än att man ser gruset och kör i rännan, eller leder cykeln över om man har 23mm racerdäck. Under förutsättning att det är dagsljus förstås, på natten syns det inte med en vanlig cykellampa. Kommer man däremot från bron så har man inte en chans att se gruset innan man är framme vid cykelmarkeringen på vägen i bilden ovan. Totalt jävla livsfarligt alltså, särskilt om man kommer i lite högre fart på racer... eller om man är 6 år och inte direkt hyperstadig på cykeln.

Anmälde detta till Stockholms stad via stockholm.se men förväntar mig absolut inga stordåd. Det är ju trots allt bara cyklister det handlar om., och dom är ju uppenbarligen inte ens värda att lägga en varningsskylt på.

Om du vill gå på idioti-sightseeing kan du börja vid den gröna pilen.

Visa större karta

No comments: