Wednesday, August 31, 2011

Mina cyklar - Focus Mares Disc

Nästa cykel ut är en tysk (fortsättning på den här posten):

Namn: Focus Mares Disc 2011
Typ: pendlarhäck... eller CX med skivbromsar om man vill vara fin i kanten
Inköpt: Januari 2011
Sträcka: 2645,32 km (typ)
Färg: Svart, eller svartgrå med vita dekaler
Ram: Alu, alu, alu... inte en kolfiber så långt ögat når
Komponenter: Huvudsakligen Shimano 105, kompaktvevparti FSA Gossamer MegaExo (låter coolare än vad det är), Shimano BR-R505 mekanisk skivbroms (som skriker som f-n)

Pendlare komplett med lås, skärmar och hela faderullan
Favorithjul: Har inte så mycket att välja på. Det vimlar inte direkt av roliga 28"-hjul med skivbromsar. Sedan är det ju faktiskt en pendlarcykel också, och dom håller man ju inte på att fixa speciella hjul till. Eller..? Det som sitter på är i alla fall Concept någonting, Shimano-nav och i alla fall ekrar från DT Swiss. Bara en sån sak.
Favoritplats: Stockholms innerstad och söder om söder
Favoritsadel: Concept Extreme (vad det nu är som är så extremt med den?)
Favoritutväxling: Kompakt (50-34) & 12-27... dvs. det som satt på.
Favoritdator: Någon trådlös enkel CatEye som berättar tid, sträcka och hur långsamt alla andra cyklar
Jag gillar bäst: Dubbdäck, snö och is!
Jag avskyr mest: När bromsarna skriker
Favoritminne: Hempendlingen den 10:e februari i total snöstorm och en snitthastighet på 12 km/h. Eller kanske 20-milaren i slutet av mars; 20 mil motvind med dubbdäck på totalt isfria vägar.
Ska jag bli när jag blir stor: bli utbytt mot något yngre och sexigare (säkert en slampa med hydrualiska skivbromsar i ngn skrikig färg) och såld till överpris på Blocket.
Ska jag göra den närmsta tiden: få en ny kedja och nya däck (Conti GP 4-season) och sedan harva samma väg dag in och dag ut. Om jag har tur kanske jag får åka någon episk grusvägsrunda med CX-däcken på.

2 comments:

Håkan said...

Vart har du fått tag på skärmarna du har på cyclocrossen???

Middleman said...

Det var faktiskt cykelhandlaren som satte på dom, Cykellandet i Solna (www.cykellandet.se). Vet inte vad det är för märke. Eftersom det inte finns några förberedda fästen på hojen blev det en klammer-lösning för fastsättning. Bortsett från lite skrammel har dom funkat bra. Får plats med ett par 35mm dubbdäck.