Tuesday, August 30, 2011

Och hur var dagens pendling?

Tänk vad kul man kan ha med en cykelmonterad kamera. För att liva upp morgonens cykeltur satte jag fast GoPro-kameran på pendlarhojen. Självklart blir ju allt bara skit när man filmar... jag blev omkörd av en kille på Årstafältet som jag sedan tappade på Skanstullsbron. Men han körde åtminstone en Wilier. Sedan höll jag på att få närkontakt med en Östermalmsstekare också. Mer om det i den rafflande videon nedan.

Annars är det här min absoluta favorit i pendlarsvängen just nu:


Perfekt att det finns cykelbanor att använda som uppställningsplatser. Särskilt på ett ställe som Skeppsbron som inte är så särskilt trafikerad... Den har sått där sen förra veckan och kommer förmodligen att stå där ett tag till. Eller tills det sker en olycka. Men nu till videon:


Länk till filmen på Vimeo: Pendlingstur

7 comments:

Fredde said...

Vilken rolig film! Shit va nära kostympajasen! Vad filmar du med?

Middleman said...

GoPro-kamera på styrstammen. Riktigt kul liten grej faktiskt. Sedan är filmen proffesionellt uppspeedad i iMovie ;)

Christian said...

Den där trailern står där fortfarande.

Johan said...

Kul att se (kör delar av samma sträcka) :) Men kostymnissen var väl inte så farlig? Höna av fjäder? Såg exempelvis ut som du i korsningen innan halvt blockerade mötande cyklists färdväg utan direkt hänsyn, och nissen såg man ju i god tid från vänster ...

Jag försvarar inte beteendet men tänker att mötande cyklist hade kunnat ha en lika kritisk video över din cykling ;)

Middleman said...

Johan: Självklart håller jag inte överhuvudtaget med i din bedömning :)

Visst ser jag kostymnissen i hyfsat god tid, men däremot inte att han tänker snedda in över "min" cykelbana. Om han skulle bromsat in och svängt höger och hållit sig på sin körbana - inga problem. Jag trodde att han skulle fortsätta rakt fram (av blicken och farten att döma) och då hade han utan problem kunnat passera framför mig (trots att han väl enligt högerregeln borde låta mig passera först? - inte helt glasklar på vad som gäller när han kommer på väg).

Och vad det gäller korsningen innan - farten (på filmen) är uppspeedan och jag är stillastående innan det blir grönt. Mötet sker dessutom med ögonkontakt, något som alltid underlättar.

Lite dramatik måste man väl få ha i vardagen :)

Johan said...

Middleman: Ja, klart man får ha lite dramatik i vardagen. Jag upplever liknande incidenter nästan varje dag (ungefär 300% på cykelbanor jämfört med bilvägar) när jag cyklar genom stan, därav min förvåning av att göra en grej av det. Men hade jag också haft en kamera på huvet hade jag nog blåst upp en hel del jag med, typ sportbilen som körde för rött, bussen som prejade, kollisionerna med fotgängare osv.

Vi ses på banorna! :)

Middleman said...

Om du läst lite mer av mina blogginlägg hade du nog läsa ut exakt det som du skriver i din kommentar ovan - nämligen att det händer saker exakt hela tiden, och att det händer betyligt oftare på cykelbanorna än på bilvägen.

Syftet med videon (filmad från styret, skulle aldrig köra genom stan med en kamera på hjälmen :) För övrigt också den enda gången jag filmat) och inlägget, var att göra en rolig grej av att dokumentera pendlingsvägen "en helt vanlig dag" och inte att blåsa upp en enskild händelse. The Winter Editions kommer snart.