Sunday, August 7, 2011

Sökes: cykelben

Jaha, då vart det så igen då. I mars ojade jag mig lite över att jag missade att anmäla mig till Cykelvasan som helt plötsligt blev fulltecknad väldigt tidigt. Självklart borde jag väl ha fattat att det skulle gå att få tag på startplats lite närmre inpå loppet. Nu blev startplatser.se min räddning och igår fick jag tag på ett startnummer. Nu är väl just Cykelvasan inte det mest hippa MTB-loppet direkt, snarare en riktig svensson-tillställning, men dock en väldigt trevlig sådan som jag gillade skarpt förra året. Lång, snabb och oteknisk XC-körning passar mig bra och logistik och arrangemang brukar funka klockrent.

Familjen åker med upp och frugan tänker köra 30km varianten från Oxberg på damcykel med cykelkorg och allt. Bara en sån sak.

Nu är det väl egentligen bara tre missar med det hela:

  • Boendet blir inte lika bra - Lindvallen var fullbokat och det fick bli en stuga lite längre bort (Högfjället). Borde väl ha fattat att startplatser skulle vara tillgängliga och bokat boendet redan i mars.
  • Startled 22 - borgar för att det är trångt på banan. Det finns några singletrack-partier som kan bli kämpiga. Kanske det går att seeda upp sig med resultat från förra året.
  • Cykelbenen - nja, från att ha varit på topp i början på juni har det stagnerat ganska rejält. Dom har faktiskt känts riktigt sega under de senaste passen. Fokus nu ligger på löpning och den stärker inte direkt cyklingen. Jag kan ju i och för sig raka benen, då blir dom ju lite snabbare. Skogskörning har det inte blivit mycket av heller... 
Någon som vet hur man snabbtoppar cykelbenen på 5 dagar? Och hur man lagar ett tubeless-däck i fält?

Sökes - formtoppade cykelben

No comments: