Wednesday, August 7, 2013

Nya tävlingar i schemat

Sista rycket på säsongen nu. Träningen går mest ut på att hålla kroppen igång och inte börja förfalla. Fokus skiftat lite mot snabbhet snarare än uthållighet då de kvarvarande tävlingarna är mer snabb än långa (tja, allt är ju relativt). Sen tidigare har jag ju bestämt mig för att köra Cykelvasan, Stockholm Triathlon och Tjurruset. Cykelvasan i tävlingsklass (och med dottern i 30k-varianten) med årets sista delmål (under 3:15), Stockholm Triathlon även den i tävlingsklass med mål att förbättra mitt PB på distansen och Tjurruset mest bara för att det är kul.

Men... jag hittade lite andra roliga tävlingar som jag bara "var tvungen" att anmäla mig till:

  • Ovansjö Triathlon nu på lördag (den 10:e) - En liten lokalt arrangerad sprinttävling i min gamla hemby Gästrike-Hammarby. Vi simmar i ån nedanför vår gamla bostad, växlar precis utanför huset där vår präst (som vigde mig och Anna) bor och cyklar och springer på de vägar och stigar som jag rörde mig på i de yngre tonåren. Vem kunde ana att jag skulle återvända och göra detta efter 21 år. Cirkeln sluts.
  • Finnmarksturen i Ludvika nu på söndag (den 11:e) - MTB-långlopp över 70 km. Eftersom vi är på väg upp till Sälen på söndagen ligger ju Ludvika nästan på vägen. Jag vill i alla fall dels testa hur mina ben och kropp känns inför Cykelvasan, få ett genrep och dessutom ta möjligheten att kanske seeda upp mig från CV:s fjärde startled.
  • Stockholm Adventure Race den 14:e september - Mest bara för att det var så jäkla kul förra gången. Och vem vet, kanske jag får ett godkänt resultat i år.
  • Tumbas 20-milare den 21:a september - inte en enda randonneur-mil i år vilken är riktigt illa. Blir det en vacker höstdag kan det vara en helt magisk runda.
  • Hässelbyloppet den 13:e oktober - Ska vara ett snabbt lopp, vill testa om det går att springa snabbare än på Premiärmilen i år.
De tre sistnämnda samt Tjurruset kommer ju att ligga i min "transitionsfas", dvs då jag ska vila och återhämta mig mycket och bara göra roliga saker och det jag känner för. Och där passar väl egentligen alla in utom kanske möjligtvis Hässelbyloppet. Men å andra sidan ligger det så pass sent att det nog kan passa som ett testlopp inför kommande träning. Nu närmast är det dock Sickla Triathlon ikväll som gäller. Premiär för i år.

Så... ses vi på några tävlingar framöver?

2 comments:

Unknown said...

Du har ju också 30-milaren från Täby den 7 september. Potentiellt magiskt fina vägar om det är en fin brittsommardag.

/DT

Middleman said...

Mmm.. jag vet. Det är bara det här med familjen också. Konstigt nog vill de träffa mig någon gång emellanåt :) Men vankas det finväder kanske jag tar det säkra för det osäkra och kör 30-milaren istället.