Monday, July 1, 2013

[Ironman] Nu är det ta mig tusan väldigt dags!

Det här med att packa för tävling är tillräckligt jobbigt som det är. När det dessutom involverar resten av familjen, Europa, cyklar, bil, 2 tävlingar m väldigt skild karaktär, lång tid, +ANNAT blir det lätt stressigt och komplicerat. Någon gång i kväll vet jag om det kommer att fungera eller inte.

Sen kan man ju noja över att det gör lite ont i muskler som man inte haft ont i förut, att hotellbeställningen i Frankfurt ska strula till sig, att UPS ska krångla med ett paket i morgon, och allt sådant. Men bortsett från det ska jag vara REDO! Körde sista riktig passen igår med 2,3 km OW-simning i Storsjön i Sandviken, 5 mil tempo (premiär med nya hjul och nylimmade tubdäck) följt av 30 min löpning. Allt kändes väldigt bra och kroppen känns i högform. Det är ju bara det här med utgångsfart på löpningen; struttar som på alla mina brickpass iväg i 4:40-4:50 min/km medan jag snarare borde ligga på 5:15-5:20. Men det löser sig nog. Nu kommer det mest att handla om kortare pass med korta inslag av intensitet för att hålla kroppen vaken. Lite fundersam över hur detta skall lösas under resedagarna, men det får väl bli som det blir.

FORT!
Just det, en sista noja höll jag på att glömma: vädret... Som tyvärr inte ser ut att bli optimalt. Tidigare prognoser har talat om 16 grader och mulet, vilket hade varit alldeles utmärkt. Nu verkar dock prognoserna konvergera mot följande:


...som kanske inte är det allra bästa. Varmt, soligt och som allra varmast och soligast när det är löpning på gång. Dessutom fel vind. Blir till att dricka riktigt ordentligt alltså.

Sen var det det här med att följa min progress. Ironmantävlingarna är duktiga på det och det går att följa via www.ironmanlive.com. Under "Coverage" kan Ironman Frankfurt hittas när det börjar bli dags (förmodligen är det den här länken som gäller, är dock inte helt säker). Sök mig via namn eller via mitt startnummer som är  2070. Förhoppningsvis kommer ett glatt utrop via Twitter och FB på söndagskvällen.

Håll tummarna för mig. Jag är riktigt laddad!

4 comments:

Fredde said...

Härligt! Ska bli kul att följa! Ge luren till frugan så hon kan twittra och fota före/under/efter! :)

Håller tummarna och hoppas det kommer gå kalas!

Suwarrow said...

Kommer inte kunna följa dig live men ser otroligt mycket fram emot din Race Report. STORT LYCKA TILL!

Sofia said...

Stort lycka till! Du kommer vara grym! Heja, heja, heja! Ska hålla alla tummar för dig!

NLC said...

Kör hårt!