Sunday, January 8, 2012

Vintercross

Jag var laddad för distans idag. Hade tänkt köra igenom en gammal runda, denna gång i dagsljus istället för mörker. Och något mer klädd i vinterskrud. Tanken var god, men tyvärr var de små grusvägarna och stigarna på många ställen alldeles för isiga för att det skulle vara behagligt. Jag körde fincross (Focus Mares AX1) med landsvägsdubbdäck på, dvs. Suomi Tyres A10 med endast 62 dubb i. Dubb som dessutom är fokuserade på att ge grepp i kurvor. Dom hjälper inte så mycket på blankis. Det gick alltså inte så snabbt hela tiden om man säger som så. Jag gick omkull en gång (ganska kontrollerat i låg fart) och lyckades dessutom på något märkligt sätt att sumpa min glasögon.

Lite vinterlandskap
Där är ju glasögonen!
Bara mina cykelspår som samsas med djurspåren.
Men bortsett från det var det en trevlig tur. Jag träffade några andra cyklister i skogen (som hade gjort ett klokare cykelval än jag - MTB och feta dubbdäck) som jag språkade lite med. Var nära att fastna på en Rosenhillsfika, men var väl inte tillräckligt nedkyld. Runt -4 var temperaturen under rundan. Jag klarade mig bra med 3 ganska tunna lager på överkroppen, vintertights och dubbla handskar. Det enda som stack utanför det mönstret var väl fötterna. Elsulor, dubbla strumpor, vinterskor och skoöverdrag höll mina tår levande (ända fram tills det att batterierna till elsulorna tog slut). Jag är en riktig vekling när det gäller mina tår.

To boldly ride where no man has ridden before.
Gänget ute i skogen!
Strax över 7 mil (Garmin räknade fel i början) och 3:20 i rulltid blev det till slut. Och så fick jag träffa några alpackor (eller om det nu var lamor). Bara en sån sak!

1 comment:

Mandie said...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Mandie Hayes
mandie.hayes10@gmail.com