Friday, April 19, 2013

Rapport från sjukstugan

Jo, så är det. Precis som förra gången jag kom hem från Playitas blev jag sjuk den här gången också. Förra gången flunsan med 2½ veckas träningsuppehåll, och den här gången en redig halsfluss. Förra gången dröjde det ca ett dygn efter hemkomst innan jag ruttnade ihop. Den här gången började jag känna mig krasslig redan på planet. Och inom 24 timmar hade jag mycket riktigt nästan 40 graders feber, en djävulsk smärta i halsen och ingen röst.

Läkaren på Högdalens vårdcentral tittade mig i halsen och sa: "Oj, här behöver vi inte göra några prover. Jag skriver ut Kåvepenin åt dig.". Känner mig redan bättre idag och hoppas på att kunna köra som tänkt i nästa vecka. Visst hade jag tänkt ta det lugnt den här veckan och superpositionera efter Fuerteventura, men jag behöver ju f-n inte blir sjuk för det.

Men till det positiva hör väl att jag inte tror att jag ska behöva bli borta i 2½ vecka den här gången. Och så länge jag kan komma igång efter helgen är ingen egentlig skada skedd. Kommer att fila på en RR från Challenge-tävlingen i helgen.

3 comments:

NLC said...

"Are we learning yet" ;-) ?

Middleman said...

Men vad ska jag lära mig då?

1. Att inte åka utomlands och träna? Jag har ju trots allt köra ganska hårt i kyla och många minusgrader utan att bli sjuk.

eller

2. Åk utomlands men kom inte hem. För det är ju då jag blir sjuk :)

NLC said...

2 - Bingo!

Tror annars det är relativt vanligt att man drar på sig smitta på flyg och är man dessutom extra mottaglig efter en hård tränings/tävlingsvecka så...