Monday, November 26, 2012

Hell week?

Tredje veckan i perioden Base 1 innebar 16 timmars träning fördelat på 12 pass på schemat. Det är ganska mycket tid faktiskt. När jag la schemat för säsongen (här) bestämde jag mig för en årsträningstid på 600 h. Utlagt över tiden, med periodiseringens alla regler ianspråktagna, blev det då vissa veckor med en hel del timmar. Förra veckan var alltså en sådan vecka. 18 h peakar det på under tredje veckan i Base 3. Och med tanke på att det då även är lite mer fokus på intensiv träning, kommer nog det att bli en ganska jobbig vecka.

Så här kan tydligen en Hell Week se ut också enligt Google
Men nu har det varit 16 timmar och ganska lugna sådana (uthållighetstempo, 60-75% av max). Jag har väl kanske fuskat lite med intensiteten (ren uthållighet kan bli ganska tråkigt) men har nog överlag varit ganska duktig. Veckan så iaf ut på följande sätt:
  • Måndag - Simning 60 min (sprintpass), Styrka 45 min (core)
  • Tisdag - Simning 50 min (långa intervaller), Cykling 117 min (grusvägs-CX)
  • Onsdag - Löpning 59 min ("strides" + 30/20/10), Styrka 50 min (core+ben)
  • Torsdag - Simning 100 min (distans), Cykling 60 min (kadensdrillar)
  • Fredag - Löpning 48 min (snabbdistans), Styrka 60 min (core+ben)
  • Lördag - Cykel 175 min (landsväg distans)
  • Söndag - Löpning 117 min (långpass i 5:40-tempo).
Initialt var jag lite orolig för dels att hinna med och dels att orka genomföra en sån här vecka, men det har faktiskt funkat utan att det påverkar familjen allt för mycket. Simpassen har gått på morgonen innan jobbet med start runt 6:30-7:00. Löpningen på vardagar kör jag på lunchen på jobbet. Styrkepassen ganska sent på kvällen eller innan Anna kommer hem. Långpassen på helgen kör jag tidigt på morgonen och försöker vara hemma för att äta en sent frukost/brunch med familjen. Det som påverkas är tisdagen; för att hinna med ett lite längre cykelpass då måste jag ta kvällen i anspråk. Men annars fungerar det som sagt var relativt friktionsfritt. 

I senare perioder kommer dock passen att bli några färre, men överlag längre. Och då kan det nog lite lite jobbigare att få ihop det. Framför allt kommer det bli jobbigare med återhämtningen. Egentligen sover jag nog för lite redan nu. Och sömnen är ju det jag tullar på en del.

Nu väntar i alla fall en veckas lugn och ro, en så kallad "Rest & Test week". Innebär i praktiken 8-9 h fördelade på 9 pass. Känns ju märkligt nog som värsta viloveckan. Simtest på torsdag, cykeltest  på fredag och löptest på lördag. 

Nu kör vi!

3 comments:

Katja said...

fan, har länge velat åka på nåt sånt läger. där man bara äter, tränar, sover och tränar lite till. måste kolla upp nåt liknande snart!

Middleman said...

Fast här var det inte varit någon lägerveckan. Timmarna är inklämda i det ordinarie livet med jobb, barn och annat. Fast vill och behöver du komma iväg kan jag rekommendera Playitas (ställe på Fuerteventura som Apollo åker till) eller cykelvecka på Mallis. Playitas är riktigt bra, även om cyklingen inte är lika bra som på Mallis.

Sofia said...

Puh... blir lite matt bara av att läsa om det. Bra gjort!!