Monday, August 13, 2012

På pendlingsfronten intet nytt

Sommartid brukar i Stockholm även betyda vägarbetstid; renovering, omdragningar, nyanläggning, laga hål, m.m. Ett mindre önskvärt resultat av det är ju att det stundtals kan bli lika trångt i semestertrafiken som i rusningstrafik under icke semestertid. Men å andra sidan skulle det ju kanske inte vara hållbart att renovera allt för mycket under icke semestertid. Tänk på alla stackars bilister som skulle få sitta i köer då... medan cyklisterna bara bränner förbi på sina överdimensionerade cykelvägar.

Exakt likadant som innan semestern
Inte ensam om att vara tillbaka från semestern.
Full av tillförsikt cyklade jag därför ut på min pendlingsväg, denna första dag efter semestern, för att njuta av alla nyasfalterade avsnitt, lagade potthål, etc. Döm om min förvåning när jag kom fram till jobbet och upptäckte att det hänt absolut ingenting! Nä, så förvånad var jag väl tyvärr inte. Ingenting har gjorts åt sikten vid vissa partier på cykelbanan längst Huddingevägen, vissa kurvor är fortfarande grusiga, beläggningen på vissa ställen är usel, korsningen Strömbron/Strömgatan är fortfarande usel och helt otydlig för cyklister, m.m. Eller vänta, nu ljuger jag. Det har faktiskt hänt något. Mittlinjen på den kombinerade gång/cykelvägen i allén på Erik Dahlbergsgatan har fått sig en uppfräschning. Men bara själva linjen... inte något som förklarar varför linjen är där, t.ex. en cykel och en gångtrafikant som visar vilket fält som är vilket.

Trots den nya fina linjen upptog detta sällskap exakt hela banan innan de vek av åt höger.
Varför ödsla färg på att fylla i dessa små figurer?
Och inte har Stockholms stad heller lyckats plocka bort de galna och stressade budbilschaufförerna/sopbilsförarna/+ANNAT från gatorna. Ni vet dom där som måste köra om alla cyklister till varje pris, även om det bara är 10 cm marginal och ett rödljus 20 meter framför. Inte heller har man fått bort no-brainer-cyklisterna, t.ex. killen på Stallgatan som cyklade långsamt mitt i vänster körfält (i högra körfältet var som vanligt en lastbil parkerad, dock med väldigt gott om plats för cyklister) och sedan räckte finger åt den bilist som tutade lite försynt efter att ha legat bakom honom ett bra tag. Grattis, du har skapat ännu en cyklisthatande bilist.

Men bortsett från det var det riktigt trevligt att få gränsla Langstern igen. Favvohojen!

Langster levererar som vanligt.

1 comment:

NLC said...

En annan har ju en vecka semester till =)