Saturday, June 30, 2012

Mot Vansbro!

Det pågår en spännande och utdragen kamp över stora delar av Sverige just nu och det är självklart Sverigetempot jag pratar om. Vissa verkar ha planerat att nyttja alla de 9 tillgängliga dagarna ([ironi] herregud, det är ju inte mer än 24 mil per dag i 9 dagar, en baggis [/ironi]) medan andra satsar hårt på att klämma sig under "drömgränsen" 100 timmar. Dvs. det som Andreas Lindén misslyckades med. Följ (eller rättare sagt, försök följa) de sista skälvande timmarna av loppet här.

(Not: Sverigetempot och Andreas Lindéns försök är inte helt jämförbara då Andreas körde syd-norr och Sverigetempot går åt andra hållet, samt att den nordligaste punkten skiljer sig. Men i princip är det samma sak).

Själv skulle jag nog ha satsat på 30-35 mil om dagen och sålunda landat på 6-7 dagar. Men nu kör jag ju inte. Och det beror väl huvudsakligen på att det vankas en Jubileumsmarathon om 14 dagar. Och så självklart ett triathlon på halv-IM-distans (1.9km simning, 90km cykel, 21.1km löpning) som uppvärmning om 7 dagar.


Så mot Vansbro, och definitivt inte för att simma (en gång räcker),  för triathlon den 7/7. Fulltecknat (355 anmälda) och med självaste Clas Björling som arrangör/värd/beskyddare. På fredag drar jag och Christian till Borlänge för en hotellnatt och sedan till Vansbro på lördag morgon. Eftersom simningen går samma helg gick det inte att få tag på boende i Vansbro, men Borlänge funkar väl.

Förberedd? Jo men hyfsat. Har ju kommit igång med simningen och kan ju faktiskt simma 2km fritt utan problem. I alla fall i bassäng. Och cyklingen är ju det jag pysslar med, även om det inte blivit allt för många mil på tempohojen. Löpningen är lite osäker efter några usla pass nu på slutet. Men det brukar ordna sig. Hade dock önskat mig några fler brickpass (cykel-löpning) men det har helt enkelt inte hunnits med.


Och tiden då? Inte en jäkla aning. Det är ju premiär på distansen så jag har ju inte direkt något att jämföra med. Att tävla i 5-6h borde inte vara något problem dock. Om vi ska gissa baserat på tider på träning och annat: simning på 40 minuter, T1 på 4 minuter, cykling på 2:35 (35km/h i snitt), T2 på 2 minuter och löpning på 1:55 (5:30-tempo). Det ger en sluttid på 5:16 och det är ju klart godkänt. Sen lägger vi på lite orutin och missar så hamnar vi på 5:30. Under 5:30 blir alltså bra.

Största utmaningen just nu är väl att klara sig igenom och memorera det 14-sidiga start-PM:et.

Och Sverigetempot då? Det får bli nästa gång, råder väl inga tvivel om det?


No comments: