Monday, June 25, 2012

En sista fundering om VR... sen ska jag vara tyst

Ja, det gick ju bra (som går att se här och här). Ännu roligare är det väl att titta på den inofficiella resultatlistan på Resultatjakt.se där 8:04 hamnar på plats 380 av 16784 fullföljande (2218 bröt och hela 4245 startade inte ens). Position att jämföras med plats 980 2011 och 5006 2010.

Som vanligt (för mig) när jag kört och står där lite nöjd i målfållan, tänker jag "bra, nu har jag gjort det här, nu räcker det". Men när tiden för anmälan till nästa år börjar närma sig så börjar tankarna igen: "Men ska jag inte, det borde ju kunna gå att köra SubXX/SubbYY/etc.". Åsså tänker jag att det är ju bättre att ha en anmälan än ingen alls. Åsså anmäler man sig. Och eftersom jag saknar förmåga att dra mig ur saker är det ju bara att köra sen.

Graf från Resultatjakt med lite konstiga siffror.
Och så här är det: jag körde med ett skitbra gäng i år (i alla fall de som verkligen körde). Både roliga/trevliga och starka. Att göra en 7:30-satsning med dom (och i ärlighetens namn dom typ 20st till som nog skulle behövas på startlinjen) skulle vara fantastiskt roligt... och vi skulle klara det. Det är jag helt övertygad om. Men det finns självklart ett men...

Och men:et är i första hand beroende på att nästa år är Ironman-år. För att cykla runt Vättern på 7:30 krävs det mycket mer fartträning än vad jag hunnit med i år. Nästa säsong måste jag lägga på simning under vinterträningen och i ärlighetens namn tror jag faktiskt inte att jag kommer att kunna lägga på ytterligare fartträning på cykeln. Att köra runt pölen på 7:30 är nog alltså inte helt optimalt för Ironman-satsningen. Randonneurloppen kommer jag nog att fortsätta med (mycket bra distansträning).

Någon stod och filmade efter ca 95 km och här dök faktiskt vi upp. Och det är faktiskt jag som ligger längst
fram. Jag hoppas att ingen noterar att jag har långa ben och inga armvärmare. Stilpolisen gråter.
Blir det alltså inget VR nästa år? Jo, det blir det säkert. Men då kanske med en kompis som kör för första gången och kanske till och med ett och annat depåstopp. Men man vet ju aldrig...

Och det absolut sista jag vill säga om VR den här gången är att jag inte förstår varför man anmäler sig till en sub-grupp, sen inte dyker upp till en enda träning, inte svarar på ett enda mail, dyker upp till start i Motala, orkar köra med i gruppens tempo i 3 mil och sedan lägger sig i svans under resten av rundan. Är man då stolt över sin runda? Själv hade jag dåligt samvete över att jag låg och svansade i några mil och inte bidrog hela vägen runt. Men det är jag det...

Åh herregud! Jag har ju inte ens länkat till Garmin Connect-datat ännu. Tack för visat intresse.


5 comments:

Tille said...

Event Type: Race?

:-)

Middleman said...

Ja??

Det vet väl _alla_ att VR är den viktigaste tävlingen på säsongen. Och bara för att accentuera det ytterligare har jag nu ändrat till "Särskild händelse".

:)

Anonymous said...

Det vet väl alla att proffs hellre värmer benen än armarna?

Jens said...

såg din blogg idag...och gillar starkt din sista kommentar om att inte dyka upp till träningar, men sen köra i svansen!!

Mycket starkt jobbat under rundan! :-)

Middleman said...

Anonym: Då får jag väl bli proffs då, för stilpolisen går väl inte på riktiga proffs :)

Jens: Kul att du hittade hit och tack för en lysande genomförd runda själv. Det gjorde vi bra!