Sunday, June 24, 2012

Äntligen en lerig crossrunda!

Grymt länge sedan som jag skrev om en helt vanlig träningstur på cykeln. Efter alla randonneuräventyr, fartpass och intervallpass (och eftersom det var dagen efter midsommar, nubbar, öl, sill +ANNAT) var det riktigt trevligt att komma ut på en grusvägstur på CX:en.

Eftersom det regnat hela förmiddagen var grusvägarna riktigt härligt sugiga och leriga sina ställen. Ritade upp en runda i GPSies med några kända och några nya vägar (bl.a. inspirerade av Johan A:s mytomspunna CX-rundor). Är hyfsat nöjd med det hela. Svängen runt Saltsjöbaden, golfbanan och Erstaviksbadet (ny) var riktigt trevlig. Runt Tyresö-Flaten och Albysjön har jag inte fått till det riktigt ännu. Kommer där in på en stigning på Sörmlandsleden som inte går att cykla med CX.

Erstavik
Sedan ny grusväg genom Tyresta som var riktigt trevlig. Här fick jag även stanna för att dra fast klossen i ena skon som höll på att lossna. Direkt blir man attackerad av DÖDS-myggen. Efter Tyresta blev det tyvärr lite dåligt med grusväg. Behöver hitta lite mer alternativ efter Haninge för att det ska bli en riktigt bra runda.

Den obligatoriska cykelmotträd-bilden. Denna gång ur en innovativ vinkel
Så här ska det se ut. Det enda som fattas är väl blå himmel och sol.
Rapha? Nä, inte skulle väl jag...
Här snackar vi innovation - cykelmotbom-bild.
Skulle kunna vara en reklambild för Avid, eller för Jarla Cykel.
Blästrade ben!
Slapp regn, ganska tömda depåer mot slutet, lerig och skitig som bara den. Gött!

2 comments:

Katja said...

Haha, vilken skön beskrivning av en "vanlig" cykeltur! :D Och vilket jobb med att hitta alla de unika vinklarna! ;) Fast hade du kört efter Rapha så hade du väl svartvitat alla bilderna och lagt på en sjujäkla massa kornighet... ;)

Middleman said...

Vinklarna blir bara svårare och svårare att hitta. Men jag lovar att kämpa på. Älskar också Rapha-estetiken på bilderna och har väl provat lite i tidigare inlägg. Men här fick det bli gamla hederliga skogsbilder :)