Thursday, June 30, 2011

Överslagshandling

Istället för att simma gjorde jag slag i saken och beställde ett nytt hjulset med PowerTap-nav. Jag har fått Velocipeter rekommenderad och hoppas på att han gör ett bra jobb åt mig. Huvudsakligen DT Swiss rakt igenom. Var inne på kolfiberfälgar ett tag, men kom till sans och insåg att det inte skulle kännas helt ok att köra runt på ett par sådana finhjul hela tiden, och grejen med effektmätning är väl att man ska göra det helst hela tiden. Blev ett par aerofälgar i alu (DT Swiss RR585) istället. Starka, robusta och inget som man behöver vara rädd att köra på under hösten eller på en trainer. Är dom hyfsat aero kommer dom nog att platsa på en tempohoj också (inte för att jag har någon nu, men man vet aldrig vad som händer).


Sedan kan man väl tycka att effektmätning är lite bortkastat och overkill på en medioker cyklist som jag. Men lite ska jag nog kunna lära mig och eftersom jag älskar statistik blir det nog bra.

Svarta fälgar, svarta ekrar, svart nav (fram) och röda nipplar blir nog grymt stylish till min Wilier. Om Velocipeter sköter sig ska han nog få bygga ett par nya hjul till min CX också. Det vimlar ju inte direkt av roliga hjul till en skivbromsad CX så det får man nog se till att bygga själv (eller få det byggt).

I morgon ska jag simma, lovar! Av någon märklig anledning känner jag mig dock inte ett dugg orolig för Vansbro. På något sätt tar jag mig igenom. Enda oron är väl att drabbas av kramp. Planen är i alla fall lugnt crawl nedströms och kraftfullt bröstsim uppströms. Jag kommer ändå inte att vinna. Eller så har jag underskattat hela grejen.

2 comments:

Fredde said...

WOW! Fan vad coolt!

Det är du väl värd efter en bra första halvan på cykelsäsongen.

Ska bli kul att se hur den lirar med din Garmin.

Det är nog inte alls bortkastade pengar, tvärt om, du kommer ju verkligen se svart på vitt vad som funkar med träningen och inte funkar. Jag tycker det lilla watt-baserade jag kört på Monkan varit bra och effektivt.

Instämmer med CX disc hjul, 29er hjul är ju inte så hett om man inte vill punga upp en förmögenhet!

/Fredde

Middleman said...

Idag hämtar jag hjulen på lokala utlämnningsstället. Hinner förhoppningavis få på dom till kvällens träningsrunda.

Ska bli mycket intressant!