Monday, October 13, 2014

Kort rapport från Mallorca

Kort rapport från Mallorca och stundande EM på HIM-distansen:

  • Vi är på plats. Boendet är riktigt lyxigt. Vi hade förvisso lite inkörningsproblem med en trilskande uthyrare som ville bråka om pengar och kontrakt, Men vi bråkade tillbaka så där typiskt osvenskt och allt blev bra i slutändan. Så nu bor vi 3 familjer i en riktigt häftig lägenhet med utsikt över havet.
  • Ser just nu ut som om vi blir 63 st startande i M40-44, varav 4 svenskar.
  • Vattnet är varmt (runt 24 grader) och det verkar inte som om vi kommer att få använda våtdräkter på lördag. Swimskin är också förbjudet så det blir nog simning i trishortsen för min del. Dock har det gått ganska rejäla vågor så vi har inte kunnat simma i havet ännu. I morgon ska det bli blåsigt och regn så vi ska försöka simma inomhus istället. På onsdag och efter det ska det blåsa mindre så då hoppas vi på att kunna simma ordentligt i havet.
  • Vi har testat ett varv på cykelbanan (2x45 km). Det är svårt att säga hur snabbt det kommer att gå. Det finns väldigt snabba partier, några klättringar (snabba och snälla dock) och sedan ett ganska långt GP-liknande parti på slutet av varvet. Så snabb steady-state-cykling blandat med ganska teknisk cykling med många tvära svängar. Konditionen på banan är också ganska blandad med fin landsväg blandad med en hel del fartgupp och stökig asfalt. Med tanke på att det dessutom är en del snabba och smala partier så gäller det definitivt att vara på helspänn under cyklingen. Det sprätter i alla fall i benen och det är väl bra.
  • Vi har inte testat hela löpvarvet ännu, men ska nog försöka få till det under veckan. Har i alla fall sprungit efter cykelpassen vilket känns okej. Dock är det bara att konstatera att  jag inte är helt van vid värmen (runt 25 grader varmt). Svettas verkligen floder så det gäller verkligen att dricka ordentligt på lördag.
Ska försöka få till ett lite mer fotointensivt inlägg nästa gång.

Utsikt från vår balkong - onekligen inte helt fel.

No comments: