Sunday, December 1, 2013

Lite om vecka 48 i nådens år 2013

Andra "riktiga" träningsveckan efter det att CX-säsongen tagit slut är nu lagd till handlingarna. Ligger i perioden Base 1 som innebär lugna pass och gradvis stegring av volym. Jag har väl inte riktigt skött mig i det spåret. Dels slarvar jag med styrketräningen (för det är ju inte särskilt kul), och dels har jag lite svårt att hålla nere intensiteten vilket i princip betyder att jag kör ett snabbt och intensivt pass per gren i veckan. Simningen för att jag vill utmana mig själv med lite fart och se om det ger resultat, på cykeln som en ren fortsättning av VO2-max/tröskelpassen som jag körde för CX och löpningen för att jag helt enkelt vill höja ribban ytterligare ett steg, har liksom ingen lust att släppa intensiteten nu när det känns så bra.

En annan bra sak som hänt. Jag har fått en snygg mössa!
Tre noterade saker från veckan som gått:
  • Det mesta funkar om man planerar bra och är effektiv. I tisdags krävde min uppdragsgivare min närvaro i Enköping. Och dessutom hade Sveriges bästa CX-klubb möte på kvällen. Och på mitt schema stod simning och löpning. Så jag packade min väska på måndagskvällen och bad till SJ-gudarna. På tisdagsmorgonen gick jag upp 5:50, cyklade till Eriksdalsbadet och kom in direkt vid öppningen 6:30, simmade teknikpass, cyklade vidare till centralen, köpte en frukost och satte mig på Enköpingståget, åt frukost och svarade på mail, jobbade till 15:30, bytte om och körde ett intervallpass löpning, åkte tåg tillbaka till Stockholm och gick igenom dagens mailskörd, cyklade till Gamla Stan och gick på klubbmöte, cyklade och hann hem precis i tid för att natta Valencia och käka middag med Anna. Och det bästa av allt var att jag inte kände mig stressad någon gång under hela dagen.
  • En mancold drabbade mig i mitten på veckan. Jobbade hemma 2 dagar, tyckte synd om mig själv och tränade inte. Pga. detta kommer jag inte upp i den tänkta volymen för veckan, 15.5 timme, utan "bara" 11.5h timme.
  • Veckans bästa pass var nog lördagens distanslöpning. Var lite orolig dels eftersom jag på lördagsmorgonen kört ett långt simpass med en ganska tuff benavslutning, hade ju precis varit förkyld och dessutom var det ganska länge sedan som jag körde något längre löppass. Men det gick ju alldeles utmärkt! I -3 grader och med vanliga skor på ganska halt underlag blev det 19 km i 4:49-tempo i snitt utan att ta ut mig nämnvärt. Grymt trevligt!
*

Är numera anmäld till Team T&M Halmstad Triathlon 11.3. En HIM helgen efter midsommar och lagom genrep inför IM Kalmar. Tanken var tidigare Vansbro, men Halmstad lockade mer. Dels för att det är en betydligt roligare stad än Vansbro, och när nu Vansbro flyttat från simmarhelgen undrar jag hur det blir med publikstödet. Visst var Vansbro en trevlig tillställning, men helt ärligt är ju inte Vansbro så kul som ort och så är ju inte banan särskilt speciell heller. Men nu verkar det som om Vansbro sålt slut på några timmar, vilket jag kan tycka är lite konstigt med tanke på konkurrensen med Halmstad och Motala samma helg. 

Det absolut bästa med Halmstad - 1,9km simning nedströms!
Misstänker dock att de bästa satsar på Motala och Vättern Triathlon eftersom det fungerar som kval inför långdistans-VM på samma bana nästa år. Jag bedömer mina chanser att kvala in till VM som alldeles för små för att det ska vara värt att köra Motala bara för det. Dessutom är det på Nice-distansen (4km sim, 120km cykel och 3 mil löpning). Jämfört med IM alltså längre simning och kortare cykel och löpning. Och eftersom min absolut sämsta gren är simningen är det ju helt fel. Alltså Halmstad.

Sen har Carl och jag anmält oss till Stockholm Swimrun också. Men det är en helt annan historia.

*

Efter mitt inlägg om SCF har disciplinnämndsordförande Anders hört av sig till mig. Jag förtydligade mig till honom och berättade att jag ansåg att disciplinnämndens agerande i det hela nog kan anses vara ganska klanderfritt. De gjorde en felbedömning och korrigerade detta fel direkt efter påpekande. All heder åt det. Däremot är jag fortfarande väldigt fascinerad/frustrerad/arg över att det verkar vara helt omöjligt att avsluta det hela. Anders lovade att ligga på. Men ännu har det inte hänt något...

*

Over and out!

No comments: