Thursday, May 9, 2013

Alpe d'Huez Triathlon

...det är ju kanske inte Norseman direkt, men inte någon walk-in-the-park heller.


Taggade av några kompisar som vi träffade på Fuertventura senast och dessutom sugna på en längre semester på sydliga breddgrader beslöt familjen sig för att förlänga Europavistelsen, inkludera rivieran och avsluta med några dagar i Alpe d'Huez. Tyvärr gick det inte att inkludera den 18/7 då TdF passerar d'Huez, det finns liksom inte så mycket boende att få tag på då. Däremot gick det alldeles utmärkt att få tag på logi till den 24/7 då Alpe d'Huez Triathlon Long Course går av stapeln. Och det tänkte jag självklart passa på att köra.


2,2 km simning i kristallklart alpsjövatten, med en temperatur på 15-16 grader (hatar kallt vatten!). 115 km cykling med två col's på 1375 m resp. 1371 m och avslutning uppför klassiska Alpe d'Huez (1071 höjdmeter över 13,2 km). Slutligen 3 varv löpning över en 7.3km lång slinga, blandad asfalt och grus och relativt kuperad. Det låter väl som en utmaning så god som någon?

Banan är snäppet längre än en ½IM och en sådan gör proffsen på strax under 4 timmer. På en "normal" bana borde alltså proffsen kunna göra den här distansen på typ 4:40 eller något. Vinnartiden på Alpe d'Huez Triathlon brukar dock ligga på runt 6 timmar och jag misstänker att det framförallt är cyklingen som tar sin lilla tid. Kul ska det bli i alla fall. Och förmodligen jobbigt som f-n.

Klättringen upp till Alpe d'Huez
Schyssta kurvor
Cyklingen
Löpningen

1 comment:

NLC said...

Jaja, men det ser ju ut att vara nedför i början iaf ;-)