Wednesday, October 3, 2012

Fulcross

Eller Tisdagscross kan det kanske också kallas. I samband med tisdagsrajden från Hammarbybacken brukar  det också dra iväg ett gäng på CX:ar. Blir väl lite extra populärt nu när landsvägssäsongen i princip är över och mörkret och vätan lägger sig över landet. Passar ju även mig som gillar att stå på lite mer än ren teknik. Kralliga lampor, grusväg och snäll stig är det som gäller. Jag testade min nya Magicshine MJ-872 som nog blir alldeles utmärkt. Men den ska jag nog ha som pannlampa egentligen. Och frågan är då vad jag ska ha på styret. Det löser sig nog.

Nåväl, jag bestämde mig för att testa att hänga på fulcrossen. Och det var inget dumt beslut. Vi var 8 som startade (i princip mörkt redan vid starten) och tydligen tappade vi en punka redan efter 300 meter. Sen var det ett ganska bra tempo redan från början. Vi började med att ta oss genom Sicklaskiftet bort till Dammtorpssjön, Hellasgården. Sen asfalt och vidare in på kända stigar ner mot Skarpnäck. Spången vid Ältasjön var riktigt snorhal och jag passade på att lägga mig lite snyggt på ett ställe. Sen runt Flaten på några (för mig) nya stigar samt åt fel håll, vilket ger en helt annan upplevelse av sträckan. Därefter en sväng ut på grusvägar runt Erstavik (och där var det race) och så tillbaka till HBB.

En lampa...
Grym kick att ligga i 30+ km/h i kolmörker, endast upplyst av MS-lampans sken, genom skogen. Upptäcker att jag är lite feg och inte släpper på ordentligt över allt. Men det skyller jag på bristande teknik och omtanke om min fru och dotter. Underlaget var minst sagt intressant. Tillräckligt torrt för att stå på ordentligt när det var rakt och tillräckligt blött för att göra minsta lilla kurva till en intressant prövning. Testade på både ler-wobbling, framhjulssläpp och tvåhjulssläpp i någon kurva. Men det gick ju bra. Trevligt sällskap, roliga vägval, skitiga kläder och en grymt lerig cykel. En toppenkväll helt enkelt.

Tog jag (eller någon annan för den delen) några kort? Självklart inte...

3 comments:

AndreasD said...

Tjena,

Jag har samma lampa. har du den på hjälmen?

Jag har min på styret men får många som kommer emot mig som stör sig på den pga att den upplevs bländande. Har du fått samma reaktioner och har du funderat ut ngn smart lösning?

Andreas

Middleman said...

Den (såväl som andra MagicShine-lampor är definitivt bländande om man möter dem på fel sätt. Egentligen är det väl inte ideala pendlingslampor. Men om jag har lampan på styret och ska cykla i trafik (dvs. där jag riskerar att möta andra som kan bli bländade) så kör jag med lampan ganska nedåtlutad, siktar kanske 2-3m framför mig, och med låg effekt. Då brukar det funka bra.

Har inte prövat den på hjälmen ännu men det kommer nog nästa vända. Men då är det ju ensam (utan möten) i skogen som gäller. Har stött på folk med MS-lampor på hjälmen inne i stan... inte så smart.

/m

AndreasD said...

Exakt - jag gör samma sak. Relativt kraftigt nedåtlutad på styret. Vissa partier är såpass mörka på vintern även vid pendling så jag känner mig väldigt mycket säkrare nu än förut. Den där lampan ger respekt bland bilarna - och jag syns vilket är huvudsuftet.