Tuesday, September 4, 2012

Stiltje och cykeljakt

Här händer det inte mycket... Både träning och blogg går på sparlåga. Men snart är övergångsperioden slut och träningsplanen mot Frankfurt klar. Då jäklar smäller det!

Ett annat tecken på att sommaren och säsongen är över är att trainern åker upp. Tyvärr är det väl bara en ytterst kort tidsfråga innan det är dags för första inomhuscykelpasset. Ett annat tecken på att hösten är i antågande är väl att jag börjar fundera allvarligt på hur min kommande vinterpendlare ska se ut. Focusen ska ju åka ut (hör av dig om du är intresserad av att köpa) till förmån för en skivbromsad fixie med plats för dubbdäck och skärmar, och typ bullhornstyre eller bock. Vill ha något enkelt och lättunderhållet att pendla på, och fixie på vintern ska tydligen vara riktigt kul.

Singular Peregrine
Men det är inte helt lätt att hitta. Förmodligen lutar det åt att man måste få något byggt. Har kollat på Singular Cycles och gillar deras Peregrine-ram. Men tyvärr är den slutsåld och kommer in först sent i år eller tidigt nästa år. Genesis Bikes gör fina cyklar också och deras Genesis Day 01 Disc hade ju varit helt klockren... men tyvärr hittar jag inte någon som skickar den till Sverige för en vettig peng. Men det är väl bara att leta vidare.

Genesis Day 01 Disc

3 comments:

Anonymous said...

En Vassago Fisticuff borde vara intressant också. Själv så har jag tänkt i samma banor i sommar och beställt en 45c cyclocrossram som även ska kunna rulla på blöta breveter nästa år.

/Freddie

Anonymous said...

Men, Mattias. Jag förstår hur du tänker, håller med om det mesta när det gäller val, men en sak kan jag inte fatta. Varför stål? Jag är gammal nog att ha kört på mycket sånt. Har svårt att förstå hypen. Är du inte lite väl "early adaptor"-trendkänslig eller kan du ge en vettig förklaring.

- Erik

Middleman said...

Va, kan man göra cyklar av annat än stål??

Skämt åsido, om jag ska vara lite seriös för ett tag så är det väl så att materialet inte alls varit någon faktor när jag letat efter ram. Det är nog mer en slump att det råkat vara stål. Sen är det väl så att track-ramar (bortsett från de som faktiska ska köras i en velodrom på riktigt) oftast byggs i stål. Maa. tror jag att det är svårt att hitta någon ram som fyller mina behov i ngt annat mtrl än stål.

Är det f.ö. hypat med stål just nu? Jag trodde att det alltid fanns en klick (typ randonneur-gubbar och hipsters) som alltid kommer att hävda stålramens excellens.