Tuesday, July 5, 2011

Mattias - en presentation

Presentationer, bra eller anus? Vet inte. Vet inte heller hur många som ev. läser detta. I slutändan är det kanske bara jag själv, men då är det ju åtminstone ett snapshot av mig idag, kanske värt att komma ihåg om 10 år eller så. Tack Fredde för inspirationen.

Namn: Mattias, Krantz (ingen som kallar mig det efter det att jag la av min officerskarriär), Matti (två personer som kallar mig det), Krasse (en som kallade mig det under mina ungdomsår… kan inte påstå att jag gillar det namnet).

Jag är: 37 och snart 38… låter ju skitgammalt ju!

Jag växte upp i: Umeå, Nordmaling, Sandviken – när slutar man växa upp?

Men nu bor jag i: villa i Örby, Stockholm

Men jag skulle vilja bo i: en (gratis) 6-rummare i etage och 360-graders balkong med eget cykelgarage i Hammarby Sjöstad.

Jag jobbar/pluggar som: Teknik/managementkonsult mot statlig verksamhet och försvarsindustri. Delägare och ”delgrundare” av företaget jag jobbar i. Fd officer och civilingenjör.

Men vet du vad jag verkligen skulle vilja göra: Halvtid musik – göra obskyr elektro som bara släpps på 12” och spelas på konstiga klubbar i Japan. Halvtid cykling – som landsvägsguide på Mallis kanske?

Tränar: Huvudsakligen cykling på landsväg. Cyklar hellre långt än snabbt. Löpning med sikte mot Lidingöloppet i år och en mara nästa år. Simmar alldeles för lite. Simning-cykling-löpning blir väl för övrigt triathlon? Men landsvägscykling är ju det bästa. Älskar farten, älskar att plåga mig uppför serpentiner och älskar frihetskänslan!

Meriter: Nja, kan jag väl inte påstå. Körde Vättern på 8.38 i år. Ganska nöjd med min (i jämförelse) mediokra tid på halvmaran (1:46) trots väldig t lite löpträning. Främst är jag väl nöjd med att jag utvecklats som cyklist ganska mycket på kort tid. Har cyklat/tränat bort 17kg på ett år. Men det är ju de ”sportsliga” meriterna. För övrigt kan jag ju stoltsera med en underbar 6-årig dotter, delägare i ett företag som går bra och en andraplats i Hedängsskolans högstadiemästerskap i biljard.

Styrka: Envis, dedicerad och orädd. Ger mig inte i första taget, gör saker och ting grundligt och ordentligt och inte rädd för att ta mig an nya utmaningar.

Svaghet: Lite klent pannben på träningen – har svårt att ge 100 % på intervaller och liknande när jag tränar själv. Startseg när det gäller det mesta.

Jag äter helst: Italienskt!

Jag dricker helst: Mjölk och en fredagsöl.

Sidan jag oftast besöker: Funbeat.se, HappyMTB.org, Google Maps, GPSies.com och ett gäng bloggar (Fredde, Öijer, Bike Snob NYC, Kadens-bloggar, m.m.). Och självklart ChainReactionCycles, EvansCycles, Wiggle… totalt livsfarliga sidor.

På fritiden brukar jag: Hänga med familjen, träna, blogga, ta hand om hemmet… blir inte så mycket tid över efter det.

Men när ingen annan tittar på brukar jag: lägga pussel på Shockwave

Jag har slutat med: hoppa över frukosten

Men börjat med: att äta frukost

Jag skulle vilja vara bäst i världen på: att hinna med att göra allt det där som man inte hinner med

Mål: Att bli är bättre cyklist för varje år som jag håller på, och att köra en triathlon på IM-distans (med hedern och kroppen i behåll) innan 40. Att fortstätta må bra i kropp och själ.

Om jag vann 5 miljoner skulle jag: skaffa den där (förmodligen) svindyra lägenheten i Hammarby Sjöstad. Och en riktigt snodyr tempohoj, och en Fixie Inc. Pure Blood, och en...

Vill ni se mer av mig så kolla in: min blogg kanske? Enda siten i världen som bara handlar om mig.

3 comments:

Fredde said...

Snyggt!

Skicka en kommentar till sist-i-klungan Rickard, det var från han jag snodde den! :D

http://sistiklungan.blogspot.com/

/Fredde

Middleman said...

Kommentar skickad. Tack för tipset.

/m

Rickard said...

tjena! grymt. lade upp den nyss.
ska börja följa denna blogg, verkar skoj/Rickard