Monday, March 12, 2007

Helgen som gått - renovering och lite festival

Rent shoppingmässigt har helgen varit en katastrof:
  • I kön till kassan på Bauhaus stod det 3 personer framför mig. Samtliga tre hade någon vara som saknade streckkod eller ej fanns i systemet.
  • På Willys skulle hela universum storhandla samtidigt. Framför mig står en halvdöv och halvblind gubbe som ska försöka betala med kort. Han är apsur och skäller ut den stackars 18-åriga kassörskan när det krånglar... i ungefär 10 minuter.
  • Jag tillbringar 2 timmar på Ikea med en vråltrött och obstinat 2-åring, utan att hitta något av det jag ska ha.
  • På Silvan fastnar jag i kassan bakom en thailändare, som varken pratar svenska eller engelska, som via en kompis i mobiltelefon förklara för den nyanställde kassören vad som gäller. När jag kommer fram upptäcker jag att min plånbok är kvar i bilen. På vägen hem bryter min dotter sedan av listen som jag köpt.
  • Som jag tidigare nämnt var frysen transportskadad.

Jag kan givetvis inte undgå att nämna festivalen heller. Som jag misstänkte så fastnade givetvis jag och frugan framför denna (även om vi lämnade kanalen under de vedervärdiga muikalnummren mellan framförande och röstning). Om The Ark finns mycket att säga, men jag nöjer mig med att konstatera att det är en ganska platt låt och att Ola Salo är en fantastiska sångare och underhållare. Funkar det i finalen? Vem vet, betydligt konstigare saker har skett.

Kvällens stora behållning var givetvis:

  • Tommy Nilsson - 0 poäng, "Jag tror på människan" är väl en låttitel som endast DiLeva skulle komman undan med.
  • Anna Book - nästan nollad (vad tänker dom på uppe i Luleå?) och minst populär hos folket.
  • Carola - säger hon "tack Sverige" en gång till så kräks jag. Sedan gillar jag sånt här. Det hjälper mig att odla min fördomar.

1 comment:

Anonymous said...

Asch, du ska inte vara så hård med Tommy. Han är väl inte världens sexigaste sångare, men kom igen - en 0:a var väl lite väl med tanke på det andra startfältet?

Gött med anonymous. Bra grej. Hej från Gudfar