Tuesday, November 3, 2015

Säsongen 2015-16 [NEW]

Ny säsong runt hörnet betyder nya mål och nya tävlingar. Alla detaljer är verkligen inte på plats ännu, men väl en grundstomme. Som det ser ut just nu kommer det i alla fall inte alls bli lika mycket tävlande som den gångna säsongen och det är nog bra... Fokus är givetvis fortfarande triathlon, dock med förhoppningen om att kunna klämma in en CX-satsning i september-oktober nästa år (ja, det hade nog varit väldigt kul att köra SM i år, samtidigt som det var helt rätt att välja att stå över också).


Så i stora drag tänker jag så här:
  • Thanyapura + Challenge Laguna Phuket i slutet av november (BOKAT). Reser tillsamman med Terrible Tuesdays (tror att vi är typ 38 pers) varav ett gäng kommer att köra tävlingen (halvdistans). Tävlingen går i slutet av en tuff träningsvecka, i obarmhärtig värme och luftfuktighet och alldeles för tidigt på säsongen, så något vettigt resultat är absolut inte att vänta sig. Ser det mest som en upplevelse och avslutning på en episk vecka.
  • Dubai IM 70.3 i slutet av januari, början av februari (KANSKE). Beror lite på hur det passar med flyg, resor och kostnader. Just nu är tävlingen inte ens offentliggjord ännu. Även här verkar det som om ett gäng från klubben kommer att resa och jag ser det som ett ypperligt tillfälle att testa kroppen lite och ta med familjen till ett spektakulärt resmål.
  • Premiärmilen den 2:a april (ANMÄLD). Anna ska springa så då springer väl jag också. Sub-40 den här gången?
  • IM South Africa 10:e april eller IM Lanzarote 21:a maj (KANSKE). Tja, med tanke på att det kommer en IM längre ner i den här listan som jag faktiskt redan är anmäld till så kan det ju tyckas vara lite overkill att fundera på någon av dessa två. Jag tänker i alla fall så här: Lake Placid kommer att köras i samband med en semesterresa och är kanske bokad med som en upplevelse och det kommer förmodligen att vara svårt att ladda upp optimalt till den. Och jag vill ju inte heller ägna hela semester med familjen åt att fokusera på en IM. Tanken är därför att köra Sydafrika eller Lanzarote som årets a-tävling och sedan ta Lake Placid som en upplevelse under semestern. Vi får se... Just nu känns det som om det lutar åt Lanzarote.
  • Borås Triathlon 18:e juni och/eller Vansbro Triathlon 2/7 (KANSKE). Båda är halvdistans, Borås ser trevlig ut och är förmodligen välarrangerad. Vansbro är snabb, det är inofficiella klubbmästerskap och dessutom SM, men den ligger kanske lite väl nära inpå Lake Placid.
  • IM Lake Placid 24:e juli som kommer att kombineras med en lite längre semester i USA med familjen. Jesper med familj kommer också över och hänger med oss veckan innan tävlingen. Kommer del bli en tävling att bocka av från min bucket list, men även en av de tuffaste tävlingarna på distansen inom IM-familjen. Kommer att bli grymt i alla fall! Själva banan och tävlingen kommer att behöva avhandlas i ett eget inlägg.
  • Sen ska det väl in någon SwimRun också och säkerligen några mindre och kortare tävlingar Och Ö-till-ö kommer jag ju att söka till också. Etc...

Ytterligare värt att notera inför säsongen är att jag nu är min egen coach igen. Jag har våndats och velat fram och tillbaka men har till slut bestämt mig för att köra på egen kunskap och erfarenhet det här året. Tiden med Clas var oerhört nyttig och jag har lärt mig mycket. Nu ska jag se om den erfarenheten och mina tidigare kunskaper går att väga ihop till en strukturerad och effektiv träning med lagom mycket spontanitet och frihet.

Och så har jag givetvis slängt in en anmälan till Norseman också. Nu är det bara två veckor mellan Lake Placid och Norseman så det är ju inte direkt optimalt. Men eftersom Norseman nu har börjat med den varianten att man faktiskt får en extra "lott" för varje år man söker så måste jag ju givetvis. Om det däremot blir så att jag blir tilldelad en plats redan i år blir det jobbigt. Om några veckor vet jag,

1 comment:

Helena Nimbratt said...

Spännande att läsa om FTP och kul att kika på din blogg. Gedigen tävlingslista för 2016 du har. Lycka till med din cykel- och triathlonträning.