Sunday, April 19, 2015

Snart dags för Frankrike!

Aix-en-Provance, Pays d'Aix... Har försökt luska lite i hur det ska uttalas, men jag tycker att jag får helt olika svar beroende på vem jag frågar. Får väl hoppas på att fransmännen hört alla möjliga former av uttal och att de fattar vad jag menar (fast nej, det kommer ju inte att hända, det är ju fransmän vi pratar om).

I alla fall grymt taggad och extremt sugen på att tävla. Premiärmilen var väl årspremiären tävlingsmässigt, men nu är det liksom på riktigt; Iromnan 70.3 Pays d'Aix. Vi åker ner till Marseille 30:e april och hoppas då på några riktigt fina vårdagar, lila lavendelfält och härlig fransk gästfrihet. Och så givetvis en snabb och fantastisk tävlingsdag den 3:e maj. Vädret är alldeles för tidigt att börja noja om, men just nu verkar det röra sig om temperaturer runt 20 grader, sol med lite moln och relativt vindstilla. Funkar tävlingsmässigt för mig i alla fall.

Formen känns bra och klart på uppåtgående. Jag har simmat bra och sprungit bra den senaste tiden och osäkerheten ligger väl huvudsakligen på cykelformen. Låt oss titta på respektive sträcka:

Lake of Peyrolles en Provence
Har ju simmat bra under försäsongsträningen och har givetvis goda förhoppningar om att simma bra. På den fantastiskt usla tävlingen på Mallorca gjorde jag ju faktiskt nedåt 38 minuter. Och här har vi en liten sjö utan vågor, våtdräkt och dessutom separat start för M40. Känns ju rimligt att det borde kunna gå nedåt 35 minuter (minst). Utrustningsmässigt är det inga nyheter. Det enda som jag inte vet är om jag kommer att hinna få ny tävlingsdräkt från Terrible Tuesdays innan jag åker. Hoppas på det, annars får det väl bli SPIF-dräkten en sista gång.

Berg och lavendelfält
Cykelformen är som sagt var lite okänd. Och dessutom är det mycket premiärer; ny cykel (Canyon Speedmax CF), nya tuber på hjulen (Conti GP4000 IIs) och nya skor (Mavic Tri Helium). Enligt resultat från föregående år cyklar de allra bästa på 2:14 som bäst. Enligt den slinga som jag ritat upp på GPSies handlar det om knappt 1200 höjdmeter, vilket är drygt 100m mindre än Mallorca och 200m mindre än Fuerteventura (som dock var kort). Men nog ska jag väl kunna klämma det där nedåt 2:35 en bra dag.

Stadslöpning - det gillar jag
Enligt utsago en platt och snabb löpning. Löpformen är ganska vass f.n. och nyckeln till en bra tid för mig är ju att kunna springa bra (och helst utan kramp pga. att jag tagit i för mycket på cyklingen). Fuerteventuras kuperade löpning knäckte jag på strax över 1:38 och Vansbro (som var lite längre, men mindre kuperad) på strax under 1:37. Så säg då att jag kapar ytterligare några minuter på det, 1:35 kanske är lite defensivt, men klart rimligt. Skor har jag inte bestämt mig för ännu, men det lutar givetvis mot min älskade Saucony Kinvara. Och så har jag ju nya solglasögon också.

Oakley Chainlink och en bestämd man.
Det lämnar mig alltså med 0:35+2:35+1:35 och så 10 minuter växlingar och Murphy-faktor för att komma under 5 timmar. Och det ska jag fasen, inget snack om saken.

No comments: