Friday, January 3, 2014

2013 kort och gott - eller hyfsat långt nu när jag tänker efter...

Förväntningarna är skyhöga... Förmodligen helt i onödan. Men här kommer i alla fall "The Chronicles 2013". Innehåller dessutom tidigare opublicerade bilder från Alpe d'Huez och CX SM.

Fem bra saker med 2013
 • 40 år fyllde jag - totalt utan ångest, totalt utan skrupler och i princip nöjd med det mesta. Hade jag fyllt 40 när jag var 35 hade jag nog inte kunna säga samma sak. Det känns som om jag gjort ett rejält ryck med mitt liv under de senaste året och uppenbarligen har det givit resultat. Allt är inte perfekt, jag är inte perfekt, men jag själv och min lilla familj är väldigt tillfreds och det är det absolut viktigaste.
 • Ironman körde jag - och mest nöjd med det är jag nog inte egentligen för den själva fysiska bedriften, utan snarare för att jag satte upp ett långsiktigt mål och uppnådde det. Långsiktiga målbilder, slutförande och att hålla sig till planer har liksom inte varit min grej tidigare. Har tidigare lidit och haft lite ångest över att ha saknat en röd tråd vad det gäller många saker i livet. IM-genomförandet bestämde jag mig för i augusti 2010, jag satte upp en långsiktigt plan som jag höll och 3 år senare körde jag min första IM på ett sätt som jag är stolt över. Det är nog det mest långsiktiga jag gjort i hela mitt liv.
Semestern - en godtycklig alpsjö, så där ser de faktiskt ut på riktigt.
Rapha-bilen - jag såg den på riktigt. I Alpe d'Huez
 • Semestern - för 3 år sedan hade vi en fantastisk semester i södra Tyskland. Den var spontan och vi, tillsammans med våra cyklar, hamnade i en liten tysk alpby, i München och på några andra ställen på vägen. De två efterföljande åren försökte vi få till något liknande men nådde inte hela vägen fram. Jag kände att det låg ganska stor press på mig eftersom det är jag som normalt sett står för det här med Internet-efterforskning och bokningar här i familjen. Och 2013 föll alla bitar på plats. Packade upp till tänderna (4 cyklar på bilen) gav vi oss ut på turné i Europa; Frankfurt, Paris, Nice och Alpe d'Huez. Åtta länder passerades och vi befann oss på resande fot i nästan fyra veckor. Bästa semestern ever!
 • CX Cup och CX SM - ett steg utanför komfortzonen. Någon gång under andra halvan av 2013 bestämde jag mig för att kliva ut ur boxen och börja tävla lite på cykeln. Med licens och sånt där. Egentligen började jag med tävlingsklass i Cykelvasan, men då med endagslicens. Beslutet att köra CX Cupen satt dock lite längre in, mest eftersom jag är så genomusel på CX. Men så här i efterhand tycker jag att det har varit ett alldeles utmärkt och korrekt beslut. Nån ska ju kämpa i det bakre ledet också. Hädanefter kommer jag att köra tävlingsklass (om så är möjligt) i alla tävlingar jag ställer upp i. Det tycker jag att alla borde göra. Tävling är ju tävling liksom!
 • Familjen - Anna och Valencia, ni är bara bäst! Vad enormt mycket tråkigare, blekare och kärlekslösare livet skulle varit utan er. Å det blir ju bara bättre och bättre!
I Huez - Satan i gatan vad trött jag var. Notera även min fantastiska dotter till höger.
På tal om att kliva ur komfortzonen - finns inte många rätt med det där löpsteget.
Fyra mindre bra saker med 2013
 • Diskbråck - näe, det var inget kul och det hoppas jag verkligen att det ger med sig snart. Jag är inte så kinkig när det gäller smärta, men det jobbiga med diskbråcket är ju liksom att det inte finns någon avlastning. Det gör ont hela tiden, ibland mindre och oftast mer. Och det blir ganska påfrestande i längden. Lägg av!
 • Sjukdomar - även om förra året var grymt bra, så var det alldeles för fullt av sjukdomar för min smak. Flunsa, halsfluss, vinterkräk och ett par andra längre förkylningar som krävde antibiotika för att ge med sig. Även detta avböjer jag vänligen men bestämt.
 • Jobbet - jobbet under första kvartalet var inte alls kul. Dels var det tjafs med beställningar och dels var det andra händelser internt som gjorde att jag faktiskt ifrågasatte det hela på riktigt. Kände mig utsatt och orättvist behandlad. Men det artade sig till slut och blev helt okej. Jag älskar inte mitt jobb och jag brinner av helt mitt hjärta för det. Men det ger mig möjlighet att hålla på med saker som jag älskar och brinner för. Och det är ju inte fy skam.
 • Bloggen - 2013 bjöd på betydligt färre inlägg, färre spontana träningsturer med bilder och färre sammanhängande poster. Dock betydligt längre texter och kanske också lite mer genomtänkta sådana? Och som vanligt ganska dåligt med bilder. Känner att jag kämpar lite med formen och huvudfokus just nu. Ska förbättra mig.
En helt vanlig "fixa-cykeln-inför-tävling" om det inte hade varit för min dotter.
Världens bästa familj på CX SM.
Tre saker som förmodligen inte kommer att bli bra under 2014 och som jag därmed borde undvika
 • Influensa - 2011 fick jag flunsan, var DÖDSsjuk och tappade starter i Engelbrektsloppet och Vasaloppet. Lovade då mig själv att vaccinera mig i fortsättningen. Gjorde det inte och 2013 fick jag flunsan igen. Direkt efter en fantastisk träningsvecka på Playitas. Nu blir det vaccination... om det inte är så att jag redan borde ha tagit den.
 • Socker - okynnessockret alltså. Det som inte intas i syfte att fylla upp tomma depåer, utan bara för att det är "gott". Körde ju en sån detox under 3 månader förra året och mådde ju faktiskt ganska bra av det. Så det kommer jag att ge mig på igen.
 • ... - kom inte på någon sak till. Och det är väl ett bra tecken.
Reklam?
Dödsbacken - en a de få gångerna då det gick bra.
Två saker som är tänka att bli de bra sakerna med 2014
 • 80-årsfest - 40 fyllde jag 2013 och 40 fyller Anna 2014 (även om det är helt ooooomöjligt att tro). Vilket innebär att vi under ett par månader är 80 tillsammans. Och eftersom jag inte haft någon fest ännu tänkt vi ha en fest tillsammans. Så stay tuned!
 • Tävlingssäsongen - en massa kul saker ska jag ju göra under 2014. Ironman Kalmar, Stockholm Swimrun, Stockholm Marathon, Challenge Fuerteventura, CX Cupen, full brevet-serie, m.m. Helt övertygad om att det kommer att bli den bästa säsongen någonsin.
En sak som är säker...
 • Jag kommer att fortsätta skriva i det här forumet även under nästa år. Så gillar ni diverse bitterheter, ohemult långa tävlingsrapporter och lite allmänt cykel-rantande så vet ni var det finns. 2014 - nu köööör vi!

2 comments:

Johan Andersson said...

Finns det en sammanfattning någonstans?

Middleman said...

Meh... För att vara jag och kontra varje ord jag skrivit och yppat om 2013 är ju det där väldigt kort ;)

Men om du vill ha en ännu kortare sammanfattning så: 2013 var på det stora hela ett jäkligt bra år.