Friday, December 12, 2014

CX-säsongen påbörjad... och slut

November har ju verkligen varit en succémånad. Inte minst bloggmässigt. Ett helt blogginlägg har jag lyckats producera. All-time-low, typ. Så varför inte sluta cirkeln och även avsluta november 2014 med ett CX-dedicerat inlägg. För november har ju trots allt mest handlat om CX. Och en himla massa flängande vilket gjort att bloggande inte riktigt hunnits med.

Fast nu blev det här liggande så länge att det blev ett inlägg i december istället...

Nåväl, efter succéhelgen i Eksjö och Eskilstuna bestämde jag och Björn ju oss för att dra till GBG och köra SM och cupavslutningen. Jag laddade precis som jag gjort tidigare, dvs. utan att träna någon specifik CX-träning alls. Vi lämnade 08-land kl 4 på morgonen och landade efter några felkörningar (Göteborg har verkligen en hel del knepiga motorvägskosrsningar) vid Slottsskogsvallen. Vädret var småkrossigt med lite fukt i luften, några grader varmt och väldigt blåsigt. Väl framme visade det sig att Björn kände sig krasslig och fick DNS:a efter ett testvarv på banan. CK CX var givetvis största och snyggaste klubb på plats. Jag passade på att göra en liten nätt vurpa på andra uppvärmningsvarvet och sen var det dags för race.

Jag gjorde i vanlig ordning en ganska usel start men hade det sen ganska roligt. Hittade relativt snabbt min plats i fältet och höll mig sedan där. Sista varvet blev mest intressant där jag hade en liten clash med Peter från Hofvet. Jag passerade i början av varvet, trodde att Peter skulle ta mig när jag gjorde en rejäl bredsladd i gräset, gjorde sedan en teknisk miss ca 200 m före mål, var tvungen att sätta ner foten och tappade några meter på Peter som jag sedan inte kunde ta igen. Lite surt, men också bevis på små marginaler inom CX. Gick i mål på en 23:e plats (av 34 anmälda) och är hyfsat nöjd med det, med tanke på förberedelser och förutsättningar.

Det här är CX; tom blick, lidande och lera!
Målgång på SM
Nya dojorna levererade. Benen gjorde hyfsat ifrån sig också.
Efter hotell i Majorna, ett besök på fantastiska Veloform (en av två butiker i Sverige som säljer Dugast-tuber över disk), middag på stan och tvättande av leriga kläder blev det sömn.

Andra dagen i Göteborg bjöd på cup-avslutning och samma bana som under SM fast baklänges. Faktiskt blev banan ännu bättre så. Grymt flow i bokskogspartiet och fantastiskt sugande gräsmatta som var klart mättad av nattens regn. Jag gjorde en bättre start och ett betydligt bättre race överlag. Hade ett gäng som jag körde tillsammans med, växlade positioner, drog växelvis, etc. Riktigt jäkla kul faktiskt. Totalt 64 (!) startande i Superklass och H15-16 och en 38:e plats i Superklassen för mig.

Kan vara årets CX-bild - fokuserad banan-Marcus med en slitande Johan A efter sig. Färgglatt!
Och så här såg Ivars cykel ut efter söndagens lerfest. Ganska representativ.
Stora delar av CK CX på BK i Borås för att fira helgens triumfer
Riktigt kul helg och en påminnelse om varför det är så vansinnigt kul med CX. Göteborg levererade en riktigt rolig bana och två roliga tävlingar. Tyvärr kom inte publiken (trots att budskapet om CX SM visade på de stora infartsskyltarna till Göteborg). Och som vanligt var det helt underdimensionerat när det gäller tvättmöjligheter av cyklar (två högtryckssprutor varav den ena gick sönder direkt, precis som vanligt). Tyvärr fick jag inte någon slutplacering i CX-cupen i år eftersom jag bara slutfört 3 tävlingar (4 krävdes, men jag DNF:ade ju i Lida).

Sen var jag och Valencia tillsammans med Björn och Vendela en helg i Belgien som vi ägnade åt världscuptävling i CX i klassiska Koksijde, stridsvagnar i Bastonge (riktigt bra museum) och en stulen/sumpad mobiltelefon. Succéhelg förstås. Sedan har det inte blivit någon mer CX efter det (har inte orkat ta tag i mina skurna baktrissor efter Göteborg ännu).

"Atlanten" sa jag, "Nordsjön" sa Björn. Tror att båda har rätt faktiskt. 
Svenskarna fotade för Belgisk dagstidning. Stort. Matchande tjejer också.
Varför har inte jag två killar som tvättar min cykel. Innan tävlingen.
Elitdamerna. En del cyklade nedför, de flesta sprang.
Nästan lika många människor som på svenska CX-tävlingar.
Musslor är en självklarhet i Belgien. Tyvärr slank det ner en dålig mussla
ibland de som Valencia snodde av mig. Men en jobbig natt som resultat.
Här skulle det kunna vara många roliga bilder på stridsvagnar, barn, monument, museum och annat om det inte vore för att batterierna till min kamera tog slut på lördagen och att min mobil blev kvar i La-Roche-en-Ardenne...

1 comment:

NLC said...

Sjukt sugen man blev på musslor nu då!