Sunday, May 18, 2014

Dåligt Halmstad Triathlon!

Fick ett mail igår från Halmstad Triathlon; tävlingen flyttad från den 28/6 till den 7:e september! Som anledning gavs att "arbetet med myndigheterna för att få till en ännu säkrare och bättre cykelbana har dragit ut på tiden."

Men vad faaaan. Så gör man inte. I alla fall inte när man har en tävlingsklass och dessutom anordnar tävling på en relativt krävande distans som det dessutom inte dräller tävlingar av i Sverige. En sak att flytta en sprint eller olympisk distans en vecka fram eller bak. Men när det handlar om mellan- eller långdistans så är det ju tävlingar som triatleter lägger upp säsongen kring, tävlingar som skrivs in i ett schema innan träningen planeras. Många som ska köra i Kalmar (eller andra långdistanser i den tidsperioden) väljer att köra en halva i full fart typ 4-6 veckor innan för att testa form, energi, utrustning m.m. Att då flytta tävlingen till september, efter Kalmar och dessutom veckan efter den "normala" säsongsavslutningen i Tjörn är ju så gott som en skymf.

Alternativen den helgen var annars Vansbro, som sålt slut, eller Nice-distans i Motala, som inte passar mig särskilt bra med tanke på den långa simningen. Jag lyckades få tag på en plats till Vansbro via andrahandsmarknaden i alla fall. Men de här planerna med ta lång weekend, träffa släkt i Skåne m.m. blir det ju inte mycket av med. Vansbro Triathlon är ju en familjär och trevlig tävling, men själva Vansbro (sorry) är inte mycket att hänga i granen.

Tror för övriga inte att flytten har särskilt mycket med "arbetet med myndigheterna" att göra. Tror helt enkelt på att det blev för mycket konkurrens med Vansbro och Motala den helgen och att de då helt sonika inte tycker att de fått tillräckligt med anmälningar (det var ju tydligen slutsålt förra året då de hade en egen helg). Eller så har de, likt Stockholm Gran Fondo, lämnat in sin ansökan om tävlingsgenomförande för sent eller fått avslag på den.

Så Halmstad Triathlon; nej tack!

För övrigt cyklade jag en 40-milare i helgen, men det tar vi lite senare.

No comments: