Tuesday, February 7, 2012

Tempo testat!

Sådär ja! Efter att mirakulöst överlevt den DÖDS-förkylning som drabbade mig i onsdags kväll, var det dags att faktiskt pröva den nyinställda (nyfittade låter inte så bra) tempohojen på riktigt. Första passet kördes i söndags och ett pass kördes igår kväll.

Och jämarns så bra det blev!

Tempohålan!
Det första passet blev ett pass i tempo-zonen (Coggans Temp-W3, FTP hittar du här):

  • 15 min uppvärmning (~ 70% FTP)
  • 45 min tempo (90% FTP)
  • 3 x 2 min (120% FTP, vila 3min@80% FTP)
  • 15 min nedvarvning ( ~ 70% FTP)

Temp-W3 komplett med en minuts stopp i mitten för att byta 24-DVD
Ett ganska bra pass som ger en TSS på strax under 120; dvs. ganska högt, men okej att träna dagen efter. Men känslan! Redan från första början på cykeln kändes det bra. Grymt bra flyt i rundtrampet, stabilt under hela varvet och framför allt en jämn och behaglig belastning även när jag ökade kraftuttaget. Inte en minsta känning av knän, rygg eller axlar. Enda att anmärka på var väl egentligen ovanan i att lägga viss belastning på armbågarna. Jag fick sätta mig upp några sekunder var 10:e minut ungefär för att stävja lite ömhet i armbågarna. 

Igår blev det en gammal hederlig AP1:a. Dvs 15 min uppvärmning följt av  5 x 4 min @130% FTP/2 min vila och 5 min nedvarvning. 50 effektiva minuter. Samma känsla där som i går. Grymt flow! Trots att mina ben dog i sista intervallet så var det tydligen rent siffermässigt min bästa AP1:a i år.

Pulsmätning (röd kurva) fungerade så där...
Så för att summera; efter mina två första pass och efter ca 2½ timme med nya inställningar kan jag bara säga att jag är oerhört nöjd. Fortsätter det kännas så här så är nog BG Fit:en en utav de bästa investeringarna som du kan göra i din cykling.

Men nu blir det skidor.

Och på lördag blir det ett besök och kurs i Velodromen!

2 comments:

Anonymous said...

Wohoo, det funkar!
Kul att du är nöjd.
//Patrik E

Middleman said...

Ah, kul att du hittade inlägget (misstänker att du hittat det om själva BG-Fit:en också). Inga anmärkningar so far :)