Sunday, February 12, 2012

Bra träningshelg!

Eftersom jag jobbat som en skogstokig iller den senaste veckan passade jag på att ta ledigt i fredags och åkte upp till svärföräldrarna i Sandviken.

I fredags blev det längdskidor 27km på 1:57 i Högbo Bruk (en fantastiskt bra vinteranläggning). Tog det säkra före det osäkra och höll mig till 15km-rundan som är en otroligt bra stakningsrunda inför kommande långlopp. Jag brukar dock avstå sista sträckningen utåt blixtbackarna och avsluta via vägarna istället eftersom jag prioriterar stakning framför saxbackar och vansinniga utförslöpor. Körde även 3km med Valencia (som kört 2km med övriga familjen gåendes innan). Ägnade även 45 innan jag kom iväg åt vallning... Det är inte kul att valla och en av de sakerna som är allra sämst med längdskidor. Fick dock till ett hyfsat glid och ett bra fästa.

Valla is the shit!
På lördagen kom ett gäng från Hovfets Sub8.30-grupp och plockade upp mig i Sandviken för vidare färd till Velodromen i Falun och en introduktionskurs. Vilken jäkla kick! Kommer mer om detta i ett separat inlägg.

Velodromen - teaser
På söndagen var det återigen dags för längdskidor. Vädret var strålande (0-gradigt och klarblå himmel) och det var full med folk i Högbo. Hade lagt på fästvalla (burk) hemma och nöjde mig med det. Glidet var inte alls bra och fästat jättebra, men förmodligen lite tjockt vilket gjorde att det högg till ibland. Började med att köra nästan 6km med Valencia, som verkligen var jätteduktig. Pappas tjej! Sedan gav jag mig själv iväg. Körde 15 (avbruten), 10:an (avbruten vid skidstadion) och slutligen 15 (avbruten) igen och landade på 32 km på 2:23. Inte mycket att hurra över fartmässigt alltså. Men betydligt sämre glid och en något seg kropp gjorde nog sitt till.

Men en weekend med 60km längd och 4h velodrom är ju aldrig fel!

V öser på!
Eftersom ingen annan tar kort på mig får jag göra det själv.

1 comment:

Fredde said...

Jäädrans vilka feta lår du skaffat! Ser bra ut! :)