Thursday, January 4, 2018

En plan för framtiden. Eller för 2018 i alla fall.

Jag gillar verkligen att planera. Jag gillar pusslandet, letandet, vridandet och vändandet efter bra, smidiga och framförallt roliga lösningar. Jag gillar att sitta och tänka på hur jag tror och vill att känslan ska vara när jag väl når fram till den aktuella punkten i planen. Ibland blir det som man tänkt sig och ibland blir det inte alls så. Visst hade jag t.ex. tänkt mig episka turer i bergen i Nice i mars förra året, men kanske inte episka på det sättet som det nu blev.

För några månader sedan började jag titta på 2018 och skissade på lite möjligheter. Väntade dock till efter Thailand utifall den smått osannolika möjligheten att jag skulle få en Kona-biljett där inträffade. Nu blev det ju givetvis inte så och väl hemma kunde jag sätta igång med detaljplanering och bokningar. Det lönar sig ju oftast att vara ute i god tid både när det gäller flyg och boenden. Att man måste vara ute i god tid avseende tävlingsanmälningarna är sen gammalt. När jag väl började leta runt lite visade det sig att det som från början lät som en våt dröm faktiskt var relativt genomförbart.

Tennessee River - simning nedströms under IM Chattanooga
Några grundförutsättningar inför planeringen:
  • Jag byter klass nästa år; från att ha varit äldst i M40-44 blir jag nu yngst i M45-49. Vilket rimligtvis borde innebära en fördel.
  • Jag har tidigare identifierat IM Chattanooga som en god möjlighet till att kvala (till 2019 i så fall).
  • Som en del i min mentala rehab från det olyckliga diskbråcket i somras anmälde jag mig ju till IM Austria.
  • I Weymouth lyckades jag ju knipa åt mig en liten medalj som ger mig rättighet att tävla i IM 70.3 World Championships i Sydafrika.
Som jag ju skrivit om tidigare så hade jag ju funderingar på om verkligen försöka ge mig så bra förutsättningar inför Chattanooga som möjligt. Första tanken var att kanske köra Sydafrika och sedan åka direkt till Chattanooga och förbereda mig på plats i 4 veckor. Sen dök en tanke upp om Boulder, hög höjd och helig mark upp. Dryftade lite med coach KJ och kom fram till att det sistnämnda nog inte var ett allt för dumt alternativ. Jag kollade möjligheterna till att vara ledig lite extra i september och sen var det bara att sätta igång. Än så länge saknas det lite mindre tävlingar i schemat. Men de stora dragen finns där i alla fall.
  • Vecka 12 - Träningsläger med Terrible Tuesdays på Playitas
  • 28/4 - IM 70.3 Marbella - Reser dit med familjen på en förlängd weekend. Tävlingen slutsåld. Några andra från TT som ska köra samt även Carl.
  • 2/6 - Borås Triathlon (HIM) eller 10/6 - Uppsala Triathlon (Olympisk) - Har varken anmält mig eller bestämt mig för någon av tävlingarna, men det ligger ganska bra i tiden inför Österrike.
  • 1/7 - IM Austria - Årets första A-tävling. Omöjligt att kvala för mig men en bra möjlighet att försöka köra fort och kanske knäcka den där 10-timmarsgränsen.
Sen börjar det riktigt roliga. 29:e augusti åker jag ner till Port Elisabeth i Sydafrika. Just nu är det 4 andra från TT som ska dit och jag hoppas väl att vi kan bli några fler också. På lördagen (1/9) tävlar damerna och på söndagen kör herrarna IM 70.3 World Championships. Dagen efter reser jag från Port Elisabeth till Denver; en mastodontflygning på 37 timmar och 3 flygbyten. Därefter tillbringar jag drygt 2 veckor (17 dagar) i Boulder med träning på hög höjd (1700m) och helig mark. En dryg vecka innan IM Chattanooga (som går den 30/9) åker jag till Chattanooga och tränar och förbereder mig på plats. Där ansluter även Anna och Valencia efter några dagar i New York. På söndagen den 30:e september gör jag (förhoppningsvis) mitt livs race i Chattanooga och sen är det dags att åka hem till vardagen.

Ser ju inte helt fel ut
Givetvis har jag tittat på lite småtävlingar under säsongens gång. Kommer säkert att bli någon spontan kortare triathlon och så hoppas jag även på att kunna få köra lite swimrun med både fru och dotter. Semestern är inte planerad ännu men kommer att tillbringas någonstans där det finns möjlighet till sol, bad och bra cykling. Kanske låter som Nice va?

No comments: