Wednesday, February 3, 2016

IM Dubai 70.3 – The Prequel

För er som möjligtvis inte noterat de förra veckans stora rabalder i de sociala medierna kommer här den osminkade och brutala sanningen om ”cykelgate”. Historien om hur två framstående agegroupers nästan inte fick möjlighet att tävla i IM 70.3 Dubai. Jag tror nästan att alla händelser innan tävlingen nästa är mer intressanta än själva tävlingen. Så låt oss ta det från början.

Dagen innan vi skulle åka ner till Dubai såg jag på FB att klubbchef Nelker, som åkte ner en dag tidigare än oss, inte fått med cykeln på flyget. Förstod hans ilska och ångest och skrev givetvis något i stil med att ”Hoppas att det ordnar sig”. Det verkade dock inte vara helt klart om huruvida cykeln tappats bort på Arlanda eller om den kommit fram till Dubai och tappats bort där. Tänkte inte så mycket mer på det utan misstänkte att det förmodligen kommer att ordna sig för honom på något sätt. Han hade ju liksom lite tid på sig.

Packad Scicon-väska på hemmaplan. Första gången jag använde den och det var en klart positiv upplevelse.
På onsdagen var det dags för mig och familjen att åka. Vi träffade vi på klubbkompisarna Love och Bea på flygplatsen. Båda med familjer och packade cyklar. Som vanligt fick vi givetvis lämna in våra cykelväskor på specialbagaget. Men av någon anledning fick jag och Bea ställa in våra mjuka väskor i hissen bredvid transportbandet samtidigt som Loves väska fick åka på bandet. Men eftersom jag har lämnat väskan i hissen förut (när vi åkte till Thailand) tänkte jag inte mer på det.

Sen flög vi till Dubai, en relativt händelselös och smidig flygresa som jag tillbringade med The Program och Maze Runner: The Scorch Trials (kan dessvärre inte rekommendera någon av dem). Passkontrollen gick snabbt och när vi väl kom till vårt bagageband hade väskorna redan börjat komma ut. Våra två första väskor fick vi snabbt, men sen var det stopp. Endast golfbagar dök upp på det stora bandet. Love hade redan fått sin cykel och hunnit dra iväg till hotellet. Efter någon kvart dök äntligen en cykel upp, men det visade sig vara Nelkers cykel som försvunnit dagen innan. Och det var ju en jäkla tur att vi var där och kunde ta hand om den, för det verkade inte vara några andra som var intresserade av att göra det. Efter ytterligare någon kvart började vi ana oråd och jag gick iväg till ”Lost Luggage”. Där fick vi ganska omgående reda på att våra cyklar var kvar på Arlanda och att de nog skulle kunna komma med nästa Emirates-plan från Stockholm. Kruxet var ju bara att det skulle vara minst 24 timmar senare, och sålunda klart efter den tid då våra cyklar skulle vara incheckade inför tävlingen. Ridå.
Sorry for the inconvenience”, sa Emirates-representanten.
Tack som f-n”, sa jag och Bea.

En sk. PIR. Av någon anledning checkas alltid allt bagage in i frugans namn,
Kl 01:30 på hotellet. Jag och Bea tröstäter besviket.
Klart modfällda lämnade vi flygplatsen (efter att ha försökt få någon att ta hand om Nelkers cykel som nog hade blivit stående vid bagagebandet annars). Visst hade vi en semester med värme och sol framför oss, men det var ju liksom tävlingen som var den stora grejen. Som dessutom inte är helt gratis i sig. Kändes som om luften gick ur hela grejen och mungiporna pekade inte direkt uppåt. Så fort vi fick tillgång till wifi tutade vi givetvis ut det hela på sociala medier och så var cirkusen igång.

På hemmaplan drog Apollo-Daniel igång med diverse aktiviteter för att få tag på våra cyklar, kompisar letade uthyrningsmöjligheter i Dubai och till och med tipsade om egna bekanta som kanske borde ha utrustning att låna ut. Vi hade kontakt med någon som jobbade med bagage på Arlanda och som engagerade sig. En hel del personer tyckte att vi skulle hyra cykel och sedan shoppa loss på expot, men det kändes inte som något riktigt alternativ. Dels var varken jag eller Bea sugen på att köra med helt lånad/ny utrustning och dels hade vi ju inga som helst garantier att vi inte i slutändan skulle få stå för något sådant kalas själva. Det enda jag hade i utrustningsväg var min tri-dräkt. Resten låg i cykelväskan.

Spexande dotter. För ovanlighets skull.
Burj Al Arab - relativt mäktig byggnad
På torsdagen drog vi iväg till starten och expot för att plocka ut startkitet. En väska skulle vi väl i alla fall se till att få för pengarna. Incheckning av cykeln skulle ske mellan 13-17, för de som hade en cykel att checka in alltså. Nu var det dock så att den gode Nelker var tjenis med tävlingschefen Abdullah och vi fick löfte om möjlighet att checka in våra cyklar mellan 04:30 och 05:00 på tävlingsdagsmorgonen. Ett litet hopp tändes alltså, dock givetvis under förutsättning att cyklarna skulle komma med nästa flyg. Vid lunchtid åkte vi tillbaka till hotellet.

Strax efter lunch ringde någon från Arlandas bagagehantering och bekräftade att man hade ”hittat” våra cyklar och att de nu skulle skickas med nästa Emiratesplan (som skulle komma till Dubai kl 22:50 på kvällen). Jag undrade var man nu hade hittat dem och om det möjligtvis var i en hiss och fick då ett väldigt undvikande svar. Jag tar det som ett totalt bevis på att tjejen i specialbagaget helt enkelt glömde att skicka ner hissen efter det att jag och Bea ställt in cyklarna. Sparken kanske? Så nu tändes ytterligare ett hopp om att det faktiskt kanske skulle gå att tävla. Alla möjligheter till förberedelser var givetvis som bortblåsta. Men bara att få stå på startlinjen skulle ju kännas som en seger i det läget.

SWIM IN - det blåste ganska rejält redan på torsdagen.
15% rabatt på en drink... Kan nog vara en av de finaste goodiebag-prylarna jag någonsin fått.
Självklart blev Emirates-flyget försenat från Arlanda, typ 1,5 timme och vi börjande nu fundera på hur det rent praktiskt skulle gå till för oss. I allra bästa fall skulle cykeln vara klar på flygplatsen vid typ 00:30. Transport av cykeln till vårt hotell skulle nog ta minst en timme och därefter skulle vi ha runt 40 minuter med taxi från hotellet till Jumeirah Beach och starten. Och någonstans där skulle vi också ha tid att montera ihop cyklarna och packa i ordning vår utrustning. Inte mycket till felmarginal. Under tiden ringde bagageservice på Dubais flygplats och meddelade att cyklarna var på flyget och att de givetvis skulle skicka dem till hotellet så fort som de gått genom tull och sådant. Problemet var bara att ASAP i det här fallet betydde runt 06:00. Och det var ju inte okej för vår del. Jag förklarade problemet (för 100:ade gången) och de lovade att kolla upp och återkomma till mig. Vilket de givetvis aldrig gjorde.

Under tiden hade Bea konfererat med Apollos representant i Dubai och konstaterat att det enda möjliga sättet nog var att vi åkte ut till flygplatsen själva och greppade tag på cyklarna. För att sedan åka taxi direkt till startområdet för att hinna med. Att denna manöver i sin tur innebar att vi varken skulle få möjlighet att sova eller att äta någon frukost innan tävlingen var det tyvärr inte så mycket att göra något åt. Vi beställde en taxi till 23:30 och gick till sängs för att försöka få lite vila. Jag fick runt 45 minuters orolig sömn och sen satte sig jag, Bea och Beas kompis Helena (vars tacksamma uppgift var att åka tillbaka till hotellet med våra cykelväskor efter det att vi monterat ihop cyklarna och packat ihop vår utrustning) i taxin.

00:15 anlände vi till flygplatsen och gick direkt till bagageservice för att försöka lokalisera våra väskor. Vår hjälp för dagen (natten) var en lite småslemmig kille som försökte vara lustig samtidigt som nästan verkade stöta lite på Bea. Varken jag eller Bea var särskilt roade.
Well, I have some good and some bad news. The good news is that we know where your bags are. The bad news is that we don’t know where they are right now. I suggest you go to back to your hotel and we will send the bags there as soon as we get hold of them.
Men vad f-n… För 101:a gången var vi tvungna att förklara läget; varför vi behövde cyklarna nyss och vad vi hade för tider att förhålla oss till.
Ok, I will see what I can do, but you will probably be stuck here for a while. Please take a seat.”, sa han och började efterlysa våra cyklar via radio, telefon och alla möjliga kommunikationsvägar. Utan framgång.

Cyklarna återfunna! Inte tack vare den här killen dock.
Någonstans här började modet sjunka rejält igen. Min stora oro var att det skett någon miss i kommunikationen någonstans och att våra cyklar var på väg i en taxi till vårt hotell. Under tiden som den slemmige killen jagade våra cyklar så noterade vi en växande irritation hos en av hans kvinnliga kollegor. Hon sa flertalet gånger till honom att han borde ringa [okänt namn] vilket han friskt ignorerade. Till slut fick hon nog och ringde själv och kunde strax därefter meddela oss att de visste var cyklarna var och att vi skulle få dem inom 5-10 minuter (vi tror att hon sedan gav sin kollega en rejäl uppsträckning; han var inte direkt stursk efteråt). Klockan 01:15 fick vi äntligen återse våra cykelväskor! Drygt tre och en halv timme innan vi skulle vara incheckade.

Vi stannade ett tag på flygplatsen för att få i oss någon slags frukost. För min del blev det en stor latte, en toast och en muffins. Ingen Nutella gick att uppbringa. Sen åkte vi ståndsmässigt i en egen flygbuss som svartkörde oss tre och cykelväskorna till Jumeirah Beach. När vi klev av bussen slogs vi dels av att det var kallt och dels av att det blåste som bara den. Busschauffören tyckte nog att vi var helt dumma i huvudet som ville bli avsläppta vid en strand, mitt i natten och i det vädret.

Portalen hade däckat av vinden under natten.
Äntligen inne i växlingsområdet!
Vi hittade en kiosk på strandpromenaden som gav lite lä och sen satte vi igång med cyklarna. Trots lä-läget blåste det en del runt hörnen och det var dessutom ganska mörkt. Helena hjälpte till med att lysa med en iPhone-lampa och vi gjorde vårt bästa för att inte tappa bort några skruvar eller annat. Till råga på allt var jag givetvis tvungen att justera bromsklossarna också eftersom jag tagit med mig ett framhjul med lite lägre profil för att inte bli allt för vinglig i vinden. Trots avsaknaden av alkohol i Dubai lyckades det ändå dyka upp lite fulla och dryga människor. Polis var dock snabbt på plats och löste det hela. Strax efter 04:30 började det komma överambitiösa och nervösa triathleter som nog undrade vad vi höll på med. Innan dess hade vi även skickat iväg Helena i en taxi med cykelväskorna. Jag lyckades nog nästan med att fixa allt felfritt; det enda jag glömde var att få ner en liten handduk i BIKE-påsen. Så här i efterhand kan jag nog säga att det hela var en ganska surrealistiskt upplevelse.

Den omlagda simbanan
Trött kille som försöker ladda lite innan tävling
Slutligen visade det sig att vi inte blev insläppta i växlingsområdet förrän kl 05:00 ändå. Vi fick i alla fall sätta upp cyklarna i ställen och hänga upp våra påsar. Det enda som vi inte fått tag på då var tidtagningschipen, men de skulle vi enligt huvuddomaren kunna få vid starten. Sen var det liksom vara att vänta. Jag satt mig på marken och försökte koppla av med lite musik, löste därefter lite toalettbestyr, bytte om, träffade Nelker och några andra svenskar, försökte fatta hur simbanan var omlagd (pga. vindar, strömmar och vågor) och begav mig därefter till starten som nu var förlagd vid den ”lillla” marinan vid Jumeirah Beach Hotel. Som yra höns sprang sedan jag och Bea runt för att försöka få tag på ett chip. Efter att ha frågat typ alla funktionärer i startområdet lyckades vi till slut få tag på tjejen som satt på extrachipen.

Knappt 10 minuter innan start kunde jag äntligen börja fokusera på tävlingen på riktigt.

12 comments:

NLC said...

Snacka om pannben bara för att komma till start! Chapeau :-)

Mohit said...

Very interesting , good job and thanks for sharing such a good blog.

Sportsmatik

xingxing said...

giacca da prestigiatore
triciclo usato milano
risparmiare batteria iphone ios 12
maglia termica nuoto bambina
shein camicie donna cameriera
maquina para coser zapatillas
venta de bicicletas para ejercicio
sujetador media copa abierto ético
nike academy16 knt tracksuit 2
bañador neopreno mujer oysho
camiseta escote redondo
adidas rock climbing
rompecabezas de obras de arte para arma
reloj con números romanos para niños
abrigo aviador mujer abdomen
gucci forocoches
sonic 3 and knuckles juego online
short de bain islamique
stihl klamotten
brabus rocket 900 amazon
new balance icarus
sonnenbrille herren mit seitenschutz
hoodie pepe jeans cyan
shorts fitness feminino
melhores marcas de mochilas masculinas
quadri da disegnare amazon
aharry potter x vans
culle e passeggini per neonati amazon
camisa da ferroviária
galocha rosa feminina
deichmann bolsos
bolso de mano de hombre guess entusiasta
tenda da sole spiaggia amazon
nike pegasus 94
Nike Air Force 270

jefrynoe191 said...

"chinelo slide da melissa
nike les halles
outlet nike floresta
sandália rasteira bottero
tende doccia milano amazon
tenis all star feminino branco couro
venda de cortina
nike air force modelo agotado
camisa ponte preta aranha
nike color block hoodie
sandalias courofeito a mao
damen lack schnürer
nike dual fusion tr iii
nike sb air max bruin vapor
nike t shirt tumblr
cappello fisi kappa tazza
adidas stabil x junior
brassiere garcon
nike sb zoom mogan mid 2 6.0
combinar vestido lentejuelas
jersey rombos hm
adidas boost 350 black
smartphone kleine abmessungen amazon
shirt mit schnürung am ausschnitt
schubkarre gestell amazon
skechers shoes for men online
leggings mit spitzenabschluss
spielzeug nach altersgruppen amazon
s oliver catie bell bottom
kugelbahn ab 12 monate amazon
beutel zipper amazon
hosen bei peek cloppenburg
nike jogginghose dunkelgrau damen
nike anzug nba rot
rückgaberecht adidas
nike air max blancas mujer baratas"

bedortheadora said...

kiabi bottine femme
polo lacoste ton sur ton
pepe jeans tami
crampon vissé adidas
brassiere garcon
vestido de niña rosa palo
maglia termica nuoto bambina
adidas zx flux adv virtue sock w
nike cortez prm
beutel zipper amazon
nike tanjun damen weiß 44
scarpe pirelli uomo impedire
polo ralph lauren jeanshemd damen
risparmiare batteria iphone ios 12
style année 80 femme
Nike Air Force 270
kimono en jean
pantaloni puma femei pollice Linea di metallo
shein camicie donna cameriera
bañador neopreno mujer oysho
sudadera nike vintage
giacca da prestigiatore
sandalias courofeito a mao
grossista condizionatori
piumini daunenstep amazon
zapatillas cruyff mujer
valentine gauthier chaussures
nike huarache og colorways
pull lacoste col montant activer
zirkus jacke herren amazon
maglia as roma blu
tabouret pour toilette amazon
puma calçados femininos desvaneça
adidas duramo 7 precio
nike air force one rot schwarz
vestito stile smoking bianco
chaussure de basketball nike zoom kobe 11 femme
welke scooter moet ik kopen

diamondsymons2 said...

casquette ford Immigration
chaussure carla moreau
triciclo usato milano
chaussures de sécurité facom
foot locker nike react element
scatola protezione stagna
nike metcon 5 rojas
zapatillas de agua niña
veste velour carhartt
damen lack schnürer
cappotto rosso scarpe nike
fiore garofano amazon
nike presto extreme pas cher
nike pegasus 94
shorts fitness feminino
nike t shirt tumblr
quadri da disegnare amazon
chinelo slide da melissa
tenis all star feminino branco couro
calzoncillos puma hombre
veste per battesimo amazon
nike air force modelo agotado
cartera levis hombre
filtre pour aspirateur samsung sc4780
autoradio gps vdo
nike tribute veste
soldes chaussures homme caterpillar hiver cafétéria
amazon sandalias reef
chanclas new balance niña
kit de creation de bracelets utilisation
wc suspendu mural amazon
foulard en soie homme
all star converse star player
paragliding přilby
nike anzug nba rot
camisa da ferroviária
tapie adidas credit lyonnais
gucci handbags uk
air force 1 nike outfit men basket

diamondsymons2 said...

http://mee.nkmu.edu.tw/blog/gbook/1603
https://megamerahkelabu.blogspot.com/2012/07/new-zealand-tours-for-you-to-choose.html?showComment=1625017466599#c3177479558580861354
https://melbourne-carpet-cleaning.blogspot.com/2013/10/homemade-carpet-stain-remover.html?showComment=1625017638209#c6399742517594030449
http://mellanklass.blogspot.com/2016/02/im-dubai-703-prequel.html
http://memorials.tomsk.ru/memorials/bratskaya-mogila-bolshevikov-podpolschikov-173.html#add
https://menujuhijau.blogspot.com/2010/11/20-fakta-unik-antara-pria-dan-wanita.html?showComment=1625017741275#c5888899775905480616
http://mercedesinspain.blogspot.com/2008/11/te-lo-regalo.html
https://merlinandrebecca.blogspot.com/2011/12/georgian-version-of-skansen.html?showComment=1625017787501#c6125011051741830394
https://mersad-photography.blogspot.com/2015/08/photo-meme-through-my-lens-4.html?showComment=1625017853932#c2387338524965134608
http://messagesfromthemuellers.blogspot.com/2017/06/carter-is-8.html
https://metalinquisition.blogspot.com/2008/02/do-hot-chicks-listen-to-slam-metal.html?showComment=1625017953189#c5503116196695764865
http://mf-niederdorla.de/index.php/was-die-leute-denken?start=1
https://miamifoodreview.blogspot.com/2013/06/china-grill-moving-from-south-beach-to.html?showComment=1625018367742#c5276441515610179849
https://michalbe.blogspot.com/2012/05/ongamestart-2012.html?showComment=1625018386336#c1531160520305963811
http://mikefesta.blogspot.com/
http://mikehernandez.blogspot.com/2006/08/vasquez-rocks_22.html
http://mikesherer.blogspot.com/2008/12/time-off.html
http://militaryblog.militaryavenue.com/2009/06/summer-jobs.html?showComment=1625019174950#c4485655652461059932
https://minharoupasuaroupa.blogspot.com/
http://min-hobbyblogg.blogspot.com/2009/09/tutorial-box-with-4-drawers.html
https://miniaturasmilitaresalfonscanovas.blogspot.com/2019/09/homenaje-al-ejercito-popular-de-la.html?showComment=1625019296662#c9010708166803109419
https://miniaturetim.blogspot.com/2016/04/infinity-tables-adepticon-2016.html?showComment=1625019314951#c6210040228353702566
https://minipapercraft.blogspot.com/2013/04/ironman-3-mark-42-armor.html?showComment=1625019343193#c2958623836061457667
https://minseverydaymoments.blogspot.com/2018/05/scrap-boys-may-challenge.html?showComment=1625019363887#c4119090543959606123
https://missedconnectionsny.blogspot.com/2009/12/ice-skating-in-central-park-we-collided.html?showComment=1625019500655#c8974382856695803707
http://mistertoast.blogspot.com/2013/08/lifesavers.html

qwe said...

nike air max sandale au sens propre
pull lacoste col montant activer
zirkus jacke herren amazon
maglia as roma blu
tabouret pour toilette amazon
puma calçados femininos desvaneça
adidas duramo 7 precio
nike air force one rot schwarz
vestito stile smoking bianco
chaussure de basketball nike zoom kobe 11 femme
welke scooter moet ik kopen
air max 97 capitao america
polo shirt juventus
sfera vestido flecos mostaza
leggings mit spitzenabschluss
kugelbahn ab 12 monate amazon
nike air max sandale au sens propre
pull lacoste col montant activer
zirkus jacke herren amazon
maglia as roma blu
tabouret pour toilette amazon
puma calçados femininos desvaneça
adidas duramo 8 precio
nike air force one rot schwarz
vestito stile smoking bianco

qwe said...

chaussure de basketball nike zoom kobe 12 femme
abrigos de pelo mujer lefties
nike air max blancas mujer baratas
panini fußball sticker 2016 amazon
nike air jordan sale deutschland
hoodie pepe jeans cyan
zapatillas bimba y lola outlet
chaqueta adidas trefoil delantero
Supeme Hoodie
sandalia rafaela melo
kimono long femme grande taille
skechers twinkle toes light up boots
chanel hosenträger kaufen
maillot de bain push up pour homme
shirt mit schnürung am ausschnitt
vestito da elsa disney
tabouret de bar vintage cuir
moleton nike preço
zalando nike zoom fly
carrinho com bebe conforto travel system

bedortheadora said...

adidas superstar purple
jogging fille 14 ans adidas
af1 louis vuitton
sandália rasteira bottero
zapatillas bimba y lola outlet
chinelo slide da melissa
leggings mit spitzenabschluss
cartera levis hombre
ropa de crossfit nike
camisa da ferroviária
jersey rombos hm
gucci forocoches
sudadera nike vintage
shirt mit schnürung am ausschnitt
gants si assault factory pilot noir oakley
hama stiftplatte einhorn amazon
outlet nike floresta
sacoche lv district
nike hoodie xxl ebay
timberland herren 3 eye
kit citofono terraneo amazon
nike presto extreme pas cher
gucci handbags uk
nike huarache kobe bryant
tight leggings adidas
bolsas de deporte nike negra hombre grande
style année 80 femme
adidas personalised shoes
sandalia rafaela melo
survetement adidas homme militaire
vestido de niña rosa palo
adidas noir doré
adidas rock climbing
adidas boost 350 black
magnum pi jeans
tenis adicolor adidas
nike air max 97 silber
nike neuheiten damen

Anonymous said...

شركة صيانة افران بام الساهك
شركة صيانة افران ببقيق
شركة صيانة افران بسيهات
شركة صيانة افران بالخبر
شركة صيانة افران بالجبيل

Anonymous said...

شركة تنظيف افران
شركة تنظيف افران
شركة تنظيف افران