Sunday, December 29, 2013

Rapha Festive 500 igen

Skulle ju inte köra. Men nu gör jag tydligen det ändå.... 302 km hittills och långrunda planerad i morgon. Borde funka.

Fast det har ju inte direkt gått på som på räls. Först gav jag upp innan jag en börjat. Sen inledde jag med en strålande runda med den imponerande distansen om 27 km. På juldagen blev det en ganska trevlig sak på dryga 82 km och plötsligt började jag fundera på om jag inte kanske skulle beta av milen och få ett fint tygmärke ändå. Bestämde mig för att satsa, men cyklade av någon märklig anledning inte på annandagen... Kan inte direkt säga att jag förstår det beslutet.


Fredagen var inte heller någon bra cykeldag. Dels eftersom det skulle vara skitväder och dels eftersom vi skulle hem från Sandviken då. Bestämde mig för att vara lite episk och gav mig ut i rejält skitväder på fredagsmorgonen ändå. Total misär, snöblandat regn, nollgradigt och en helt fastfrusen drivlina. Endast 33 långsamma km. Bestämde mig för att ge upp.

23 km/h vid 120 rpm som enda alternativ. Kanon när man ska samla mil.
På fredagskvällen hörde dock Björn av sig och undrade om jag ville köra lite distans i helgen. Och vips var jag på igen. Lördagen bjöd på lagom fint väder och framförallt möjligheten att köra med släta däck! Vi klämde 85 km och planerade för stordåd nästa dag; 6h distans med 23 mm däck, torra vägar och sol borde ge minst 150 km i kassan.

Men det blev ju bara skit med det.

Jag drog punkakortet...
Det var snorhalt överallt (trots plusgrader), Björn vurpade, vi fegkörde, jag punkade...  Vi bestämde oss då kollektivt för att ge upp och åkte hem till Björn och klämde en kopp kaffe och en macka. Dagens sträcka var hittills 30 km och 250 km på två dagar kändes inte så lockande. Men av någon anledning valde jag att köra via Erstavik på vägen hem. Grusvägarna var sugande blöta, men isfria. Ett varv blev ett varv till och helt plötsligt var jag igång igen. Betade av 75 km och var helt plötsligt upp på 300 km. Och 200 km på två dagar låter av någon märklig anledning betydligt mer överkomligt än 250 km.

Så nu har jag lagt ut en runda på 17 mil i morgon. Dubbdäcken åker på och HTFU-piller käkas.

Nu kör vi!

2 comments:

NLC said...

Najs, nu blev jag så där vansinnigt impregnerad igen :-)

Middleman said...

Tackar :) 171km dubbdäcksrunda idag - check!