Monday, November 4, 2013

Lite mer om det här med CX...

Senaste nytt från CX-fronten i Örby:
  • Det här med att tävla var ju verkligen kul. Kompiscrossar i all ära, men CX-Cupen är liksom lite mer på riktigt. Och beslutet att skaffa licens och tävla ångrar jag inte en sekund. Vad som krävs för att CX:en ska växa till sig i Sverige är väl att fler upptäcker sporten och att fler tävlar. Så då försöker väl jag dra mitt strå till stacken genom att tävla och genom skriva om det lite här. Då kanske fler också upptäcker att det faktiskt går att tävla och vara med i cupen utan att för den delen vara någon stjärna.
  • Formell överklagan till SCF:s disciplinnämnd avseende debaclet (i media numera kallat #Kedjegate) i Åstorp är nu inlämnad. Jag har verkligen försökt hitta runt i regelverket men hittar inte grunderna för min diskvalificering. Och då tycker jag väl att det i alla fall kan vara värt att försöka överklaga. Om jag skulle få de poängen som jag faktiskt tycker att jag ska ha så flyttar det faktiskt upp mig till en 18:e plats i cup-totalen (jfr med en 32:a plats nu).
  • 16-17 november blir nästa CX-helg. Först SM på lördagen (H40 - 40 minuter för mig) och sen cupavslutning vid SMACK-crossen i Märsta på söndagen. Förhoppningsvis finns det race för Valencia att köra också. Tyvärr missar jag cuphelgen i Karlstad eftersom jag är bortrest då.
  • Nästa år tänker jag köra hela cupen. Och då ska jag nog också försöka se till att lite tidigare faktiskt träna lite mer på det rent cross-specifika; typ tröskel+ och VO2-max. Om jag bara kunde lära mig att vara snabb på första varvet så kommer det nog att kunna gå något bättre. Jag börjar mer och mer tro på det här med ganska högintensiv körning tidigt på säsongen. Den farten man bygger då tror jag att man har med sig under resterande säsong (gäller även löpningen).
  • Nästa säsong tror jag faktiskt att Valencia får köra i F11-14-klassen om hon fortfarande är intresserad. Det är i alla fall en -04 som kör där i år så då borde rimligtvis -05 funka nästa år.
  • I framtiden ska jag inte ge mig på det här med att tejpa däck... #tejpgate.
Och så lite om träningen i största allmänhet:
  • Den prep-period (dvs. sakta vänja kroppen vid att komma igång med träningen efter viloperioden) som var planerad i oktober blev det inte så mycket av med. Istället blev det mycket CX, ganska hårda löppass och annat kul. Men som jag nämnde ovan känns det inte alls helt fel att köra ganska högintensivt nu. Volym och lugnare fart (alltså tävlingsfart när det gäller IM) blir det gott om sedan. Tanken är nu första grundträningsperioden drar igång på måndag. Med en vilodag...
  • I veckan kommer förmodligen resultaten av Norsemans startplatslottning. Det kan ju onekligen bli spännande. Om jag nu skulle få en startplats kanske det är läge att planera om lite. Kanske köra Nice istället för Kalmar. Eller göra som Laszlo och klämma både på grymma tider.

1 comment:

Johan Andersson said...

Med tanke på hur sjukt mycket du tränar jämfört med en annan så är väl lite grenspecifik träning på cx som handen i handsken. Du är ju uthålligare än de flesta pga din Triathlonträning så lite explosivitet bara så kommer du köra byxorna av oss alla.