Friday, February 1, 2013

Januari till ända

Januari är slut och jag har hittills kunna följa mitt ambitiösa träningsprogram mer eller mindre till punkt och pricka. Missade några timmar slutet på förr-förra veckans "Base 3"-period, men det berodde mest på DÖDS-kylan som belägrade Sverige då. 5h distanspass på cykel utomhus känns liksom inte så lockande i -20 grader. Och 5h på trainer blir bara för tråkigt, oavsett om Jack Bauer håller dig sällskap eller inte. Men bortsett från det har jag faktiskt fått vara frisk och skadefri ända sen jag drog igång i början av oktober. Och nu är det bara 9 kvar till årets första A-race: Challenge Fuerteventura.


Men det jag tänkte på idag var i första hand summeringen av januari. Och jag kan väl inte säga så mycket annat än att det gått klart över förväntan. Timmarna (71h) kan jämföras med 52h i januari förra året, och då var det en hel del cykelpendlingstid vilket det inte blivit mycket alls av i januari i år. 88 mil på cykeln är inte helt rättvisande då en hel del är mil på trainern, alltså inte riktiga mil. Drygt 4 mil löpning i veckan är väl hyfsad dos också. Men framför allt är det ju simningen som fått sig väldigt mycket mer fokus. Och med det också framsteg. På en månad har jag nu uppnått en tredjedel av den distans som jag simmade under hela förra året. Och det vore väl fasen om jag inte blivit lite bättre på att simma då.

Slutligen måste jag dela med mig av en bild från min "konungarunda" idag här på Fuerteventura (det finns egentligen inte så mycket mer berg att köra i). Cykel mot sten mot dramatiskt landskap mot blått vatten och himmel. Typ.

Många stilfel i den här bilden, men det får duga ändå.

3 comments:

NLC said...

Starkt jobbat! :-) Och hur funkar hjulen?

Middleman said...

Tack!

Jag är nöjd med hjulen. Nu är det mina första kolfiber och högprofil så jag har inte så mycket att jämföra med. Men snabba, styva och inte överdrivet vindkänsliga (har känt av vinden här på F vid några tillfällen, men då pratar vi rejäla vindbyar). Åsså är de ju snygga också :)

NLC said...

Snygghet är inte att förglömma B-)